Mesto dobrih ukusa: Good food & wine festival 1. jula u Beogradu

26.06.2023

15:19

0

Autor: S. G.

Ulaz je besplatan za sve posetioce

Mesto dobrih ukusa: Good food & wine festival 1. jula u Beogradu
Konferencija za medije: Najava Manifestacije Good food & wine festival - Copyright 24sedam/S.G.

Peti po redu Good food & wine festival, privredno-turistička manifestacija koja okuplja proizvođače tradicionalne hrane i vina, ali i drugih autentičnih proizvoda iz Srbije i regioan, biće održana 1. jula na Sava promenadi u Beogradu.

Festival koji ove godine ima slogan „Mesto dobrih ukusa“ održava se uz podršku Ministarstva turizma i omladine.

Festival će, prema rečima organizatora iz centra „Spektar“, ove godine okupiti više od 100 izlagača iz Srbije i regiona, proizvođača iz oblasti vinske i industrije hrane, kao i starih zanata, turizma i drugih delatnosti.

Posetioce na festivalu očekuju besplatne degustacije, kao i prilika da uz specijalne popuste kupe proizvode. Biće održana i predavanja i radionice o hrani i piću, kao i bogat zabavni sadržaj i prilika za uživanje u vikendu na reci.

Ulaz je besplatan za sve posetioce.

Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u Ministarstvu turizma, istakla je na konferenciji za medije da ovakve manifestacije privlače veliki broj domaćih i stranih turista, kao i da je manifestacija koja za temu ima hranu vrlo atraktivna i konkurentna.

24sedam/S.G.
 

- Savremeni turista želi da uživa u tipičnoj, autohtonoj hrani, vinima i pićima, a to Srbija za njih sigurno jeste. Od 53 proizvoda zaštićenoh geografskog porekla, 47 je poljoprivrednog porekla. Ova šansa, ne samo za turizam, već i zapoljoprivredu, da se svi zajednički umreže i zajedno plasiraju proizvode na tržištu – istakla je ona.

Good food & wine festival je dobitnik prestižnog priznanja „Zvezde Beograda“ za 2021. godinu kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao grad Beograd. Manifestacija ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije siti brejk destinacije u regionu i šire, kao i speukupne turističke privrede Srbije kroz promociju naše tradicionalne hrane, vina, zanatstva i drugih delatnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike