Nedimović: Ne treba da brinemo za hranu, mirni smo naredne dve godine!

17.09.2020

07:47

0

Nedimović: Ne treba da brinemo za hranu, mirni smo naredne dve godine!
Copyright Branislav Nedimović; Printscreen /Youtube

Srbija je “mirna” naredne dve godine kada je reč o hrani, odnosno o žitaricama, voću i povrću! Korona kriza nije mnogo uticala na srpsku poljoprivredu i nije bilo većih problema, istakao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je za TV Pink naveo da ima poteškoća sa plasmanom ranog povrća jer zelene pijace nisu radile, da je bilo problema i sa malim mlekarama, tovnim govedarstvom, ali da je država svima izašla u susret sa merama podrške.

– Što se tiče ratarstva ii roda pšenice, kukuruza, suncokreta, ova godina je bila toliko dobro da je mene strah kakav će biti sledeća. Ova godina biće jedna od rekordnih što se tiče ratarstva – naveo je ministar poljoprivrede.

Rod kukuruza je odličan ove godine; Foto: Profimedia

Kako podseća, u aprilu i maju Srbija je izvezla oko milion tona pšenice, jer je imala velike lagere. Ovih dana, kako je rekao, potpisan je sporazum između EU i Kine u vezi sa plasmanom poljoprivrednih proizvoda.

– Sto proizvoda sa geografskim poreklom imaće ekskluzivu na kineskom tržištu. Naša tri brenda ispunjavaju standarde, fruškogorski lipov med, ariljska malina i pirotski kačkavalj – istakao je Nedimović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike