Slatke i sočne kao iz komšijinog dvorišta: Stigle domaće trešnje na pijačne tezge, zbog velike ponude cena od 200 do 250 dinara (FOTO)

01.06.2023

10:48

0

Ono što je uticalo na cenu ovogodišnjih trešanja svakako jesu loši vremenski uslovi zbog kojih je kasnio rod ranih sorti

Slatke i sočne kao iz komšijinog dvorišta: Stigle domaće trešnje na pijačne tezge, zbog velike ponude cena od 200 do 250 dinara (FOTO)
Copyright RINA

Prve domaće trešnje konačno su stigle na pijačne tezge u Srbiji i rafove supermarketa. Iako im loši vremenski uslovi nisu išli naruku, voćari su ipak zadovoljni količinom roda i kvalitetom plodova. Nakon onih preskupih, koje su se u prethodnim danima kupovale praktično na komad, ove domaće trešnje građani su jedva dočekali.

RINA
 

 

- Cena je 200 dinara ako kupujete na veliko ii gajbu, a do 250 dinara ako se kupuju na kilogram, zavisno od kvaliteta i sorte. Trešnje su krupne i slatke, što bi se reklo kao iz komšijinog dvorišta. One koje su sitnije i malo lošijeg kvaliteta su jeftinije. Za trešnjama vlada velika potražnja, jer ovo je njihovo vreme - kaže za RINU Saša Ćendić, prodavac na čačanskoj pijaci.

RINA
 

 

Ono što je uticalo na cenu ovogodišnjih trešanja svakako jesu loši vremenski uslovi zbog kojih je kasnio rod ranih sorti.

RINA
 

 

- Sada su u isto vreme stigle u prodaju i rane i kasne sorte trešanja. Ponuda je ogromna, i to je uticalo na pad cene u odnosu na neki prethodni period - dodaje Ćendić.

Slična situacija mogla bi se očekivati i sa određenim povrtarskm kulturama, jer je setva u područjima pogođenim obilnim padavinama poprilično kasnila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike