Možda nestanu i za dan: Počele prijave za vaučere

30.05.2023

09:22

0

Jutros u sedam časova na šalterima "Pošta Srbije" počela je prijava građana za korišćenje vaučera za odmor u Srbiji

Možda nestanu i za dan: Počele prijave za vaučere
Ilustracija - Copyright Pixabay

Već devetu godinu postoje turistički vaučeri koje država daje za odmor u Srbiji, a popularnost ne jenjava. Ovoga puta radi se o subvenciji u vrednosti od 5.000 dinara, i to drugoj ove godine. Prva podela, 100.000 vaučera u januaru, planula je za dva dana, a sada bi rekord mogao da bude i potučen.

- Jutros, po otvaranju svih poslovnica “Pošta Srbije” širom teritorije naše zemlje, počela je podela nove serije od 100.000 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara i očekujemo izuzetno veliko interesovanje - izjavila je za Tanjug Dunja Đenić, pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ona je dodala da, kada je reč o pravima na vaučere, ona su ista kao i prethodne godine, a ovoga puta novina je da korisnici vaučera mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

- To su i penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti - istakla je Đenićeva, zadužena za sektor turističke inspekcije i turizam.

Direktorka funkcije usluga u "Pošti Srbije" Bojana Nikolić kaže da je već podneto više od 10.000 prijava, od ukupno 100.000 vaučera koliko je planirano da se podeli.

- Tri stotine pošta je krenulo sa radom od 7.00, a ostalih oko 900 od 8.00, i već se vidi da je interesovanje za vaučere i ovoga puta veliko kao i prilikom prethodnih podela. Dosta je ljudi u šalter-salama pošta koji žele da ostvare pravo na subvencionisani odmor - rekla je ona, i navela da je posebno veliki broj zainteresovanih u Kragujevcu, Leskovcu i Pančevu.

Veliki broj destinacija

Na novu seriju vaučera nemaju pravo oni koji su ostvari pravo korišćenja u prvoj seriji. Vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra.

- Za prijave, prvo i neophodno je da se izvrši rezervacija kod ugostitelja koji se nalaze na listi ugostitelja koji rade po šemi vaučera - pružaju ugostiteljske usluge koji se nalaze na sajtu Ministarstva. Nakon što se izvrši rezervacija kroz centralni informacioni sistem za ugostiteljstvo, potencijalni korisnik usluge vaučera svoju rezervaciju prilaže uz zahtev na poslovnicama pošte, kao i dokaz o ostvarenju prava koja smo naveli - navela je Đenićeva.

Prema njenim rečima, do sada ima prijavljenih 4.300 ugostitelja, što je znatno veći broj u odnosu prethodne godine kada i je bilo 3.500.

- Trideset dana je minimalni rok za prijavu pre početka realizacije aranžmana. Ostalo je najinteresantnije za građane kao i prethodnih godina - Soko Banja, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sijarinska Banja - rekla je Đenićeva.

Kako da se prijavite za vaučere, 24sedam je objavio do detalja.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike