Kombajn od 700.000 evra atrakcija Novosadskog sajma (FOTO)

17.05.2023

11:45

0

Autor: S.G.

Na Sajmu će biti izložen najskuplji traktor vrednosti 462.000 evra, kao i kombajni od 670.000 i 700.000 evra

Kombajn od 700.000 evra atrakcija Novosadskog sajma (FOTO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu održava se ove godine od 20. do 26. maja i na njemu će učestvovati 1.100 izlagača iz 26 država.

Generalni direktor Sajma Slobodan Cvetković naglasio je da Sajam ove godine obeležava 100 godina postojanja, a 90 godina sam poljoprivredni sajam.

On je rekao da je zemlja partner ove godine Italija, i to vec treći put.

- Na preko 500 kvadrata Sajma nastupa Italija, a imamo potvrdu da će Sajam otvoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Pripremili smo i set kulturnih aktivnosti u Novom Sadu - naveo je on.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

Kako je dodao, generalni sponzor Sajma je Globos osiguranje, a među ostalim sponzorima su i "Al Dahra", Banka Poštanska štedionica i "Telekom Srbija".

- Ovde će biti predstavnici 25 zemalja iz čitavog sveta. Značajno je navesti da se oni ne obraćaju samo tržištu Srbije, vec čitavom regionu. Imaćemo i 14 kolektivnih izložbi, a u centralnom delu mehanizaciju i atraktivne mašine - istakao je on.

Prema njegovim rečima, na Sajmu će biti izložen najskuplji traktor vrednosti 462.000 evra, kao i kombajni od 670.000 i 700.000 evra.

- Premijerno će biti izložen robot za rad u voćnjacima i vinogradima - rekao je Cvetković.

Siniša Pratljačić, predsednik IO Globos osiguranja, istakao je da je ponosan što je Globos ponovo generalni sponzor Sajma.

- Globos sledeće godine puni 30 godina postojanja. I to je jedino srpsko privatno osiguravajuće društvo. Mi smo pre tri godine imali transformaciju kompanije i promenu vlasnika. I od tada smo imali značajna ulaganja u naš razvoj. Otvorili smo u protekle tri godine više od 20 filijala, i zaposlili preko 550 ljudi. Imali smo u 2022. nivo premije od 45 miliona evra, a plan je da ove godine pređemo 60 miliona evra premije - naglasio je on.

Kako je dodao, Globos je sa Novosadskim sajmom potpisao trogodišnje strateško partnerstvo i trogodišnje generalno sponzorstvo Sajma poljoprivrede.

 

 - Mi smo za izlagače i posetioce Sajma pripremili kompletan paket osiguranja. Moram da naglasim da je neophodno podići svest i kulturu osiguranja, i treba svi zajedno da radimo na tome. U tom smeru napravljen je iskorak države sa subvencijama - istakao je on.

Kako navodi, u Srbiji i dalje imamo 85 odsto neosigurane poljoprivredne površine.

- Pozivam sve poljoprivrednike da koriste subvencije. Jedino osiguran poljoprivrednik može da bude spasen - naglašava on.

Banka Poštanska štedionica je takođe sponzor Sajma. Aleksandar Čortan, član IO Banke, rekao je da je tradicija Sajma od 100 godina nešto što je ova banka ostvarila pre dve godine.

- To je nit koja nas spaja, razmena znanja i iskustva, kao i unapređenje poljoprivrede. Mi ćemo se predstaviti i u centralnoj hali, ali i na otvorenom prostoru sa našom mobilnom ekspoziturom kao primerom želje da smo bliže našim klijentima - rekao je on.

 

Bonus video

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike