Globos osiguranje: Specijalni paket osiguranja za poljoprivrednike sa sajamskim popustom

17.05.2023

16:39

0

Globos osiguranje potpisalo je trogodišnje strateško partnerstvo sa Novosadskim sajmom i generalno sponzorstvo Sajma poljoprivrede

Globos osiguranje: Specijalni paket osiguranja za poljoprivrednike sa sajamskim popustom
Siniša Pratljačić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Globos osiguranje sledeće godine puni 30 godina postojanja i izuzetno smo ponosni na činjenicu što smo ove godine potpisali trogodišnje strateško partnerstvo sa Novosadskim sajmom i trogodišnje generalno sponzorstvo Sajma poljoprivrede. Sama ta činjenica pokazuje da želimo da se razvijamo zajedno, pogotovo u poljoprivredi, kao i u drugim vrstama osiguranja, kaže za 24sedam Siniša Pratljačić, predsednik Izvršnog odbora Globos osiguranja koje je generalni sponzor Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, od 20. do 26. maja.

24sedam/Katarina Mihajlović
Siniša Pratljačić

- Mi želimo da pozovemo sve posetioce da dođu i posete naš štand u srcu Master hale, jer smo za njih ove godine pripremili dosta poklona i interesantan proizvod, paket osiguranja poljoprivrednih domaćinstava. Po prvi put ćemo klijentima ponuditi, po specijalnoj sajamskoj ceni, paket osiguranja celokupnog poljoprivrednog poslovanja, koji pored osiguranja useva i voćnjaka, obuhvata i kasko osiguranje poljoprivredne mehanizacije i osiguranje poljoprivrednog domaćinstva sa 10 odsto popusta na osiguranje useva i plodova i poljoprivredne mehanizacije – ističe Pratljačić.

On je napomenuo i važnost podizanja svesti poljopriverdnika u Srbiji o osiguranju.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Poražavajuća je činjenica da 85 odsto površina u Srbiji nije osigurano. Svi zajedno moramo da poradimo na tome da podignemo svest poljoprivrednika o važnosti osiguranja. Država je napravila značajan iskorak, i to treba poštovati jer daje 40 odsto subvencija na osiguranje useva i plodova, a ima i dodatnih subvencija lokalnih samouprava od 30 odsto. Uprkos toj činjenici, gde je 70 odsto subvencija, mi nemamo osigurano 85 odsto površina. Moramo svi da poradimo na jačanju kulture osiguranja, jer jedino na taj način možemo da idemo napred – kaže on.

Prvi čovek Globos osiguranja istakao je na konferenciji za medije uoči Sajma poljoprivrede i da je Globos osiguranje jedino srpsko privatno osiguravajuće društvo.

- Mi smo pre tri godine imali transformaciju kompanije i promenu vlasnika. I od tada smo imali značajna ulaganja u naš razvoj. Otvorili smo u protekle tri godine više od 20 filijala, i zaposlili preko 550 ljudi. Imali smo u 2022. godini nivo premije od 45 miliona evra, a plan je da ove godine pređemo 60 miliona evra premije - naglasio je on.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike