Kreću subvencije po hektaru, raspisan poziv za priplodna grla

18.04.2023

11:44

0

Ministarka poljoprivrede dala datum od kada će se isplaćivasti subvencije po hektaru zemljišta

Kreću subvencije po hektaru, raspisan poziv za priplodna grla
Jelena Tanasković - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković najavila je danas u Skupštini Srbije da 24. aprila počinje isplata subvencija po hektaru obradivog zemljišta.

Ona je dodala da je javni poziv za ovu vrstu subvencija objavljen 7. aprila i da se nikad ranije nije desilo da se u ovako kratkom roku, od objavljivanja poziva, počne isplata subvencija.

Tanaskovićeva je to rekla na javnom slušanju o Predlogu izmena i dopuna Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, u organizaciji skupštinskog Odbora za poljoprivredu, šumartsvo i vodoprivredu.

Subvencije za priplodna grla

Ministarstvo poljoprivrede Srbije raspisalo je danas javni poziv za subvencije za kvalitetna priplodna grla koji će trajati do 18. maja.

Pozivom su opredeljena sredstva za kvalitetne priplodne mlečne krave, tovne krave i bikove, ovce i ovnove, koze i jarčeve, krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog i lakog tipa, roditeljske ćurke, matice šarana i priplodne matice pastrmke.

Za podsticaje za kvalitetna priplodna grla iz budžeta je ukupno izdvojeno 8,52 milijarde dinara, a u zavisnosti do vrste subvencije iznose od 60 dinara do 40.000 dinara po jedinki.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike