Nove investicije: Al Dahra Srbija u 2023. ulaže u modernu mehanizaciju

23.03.2023

14:31

0

Kompanija će do kraja godine u novu mehanizaciju, poput traktora, kombajna, prskalica i sejalica, uložiti dodatnih osam miliona evra

Nove investicije: Al Dahra Srbija u 2023. ulaže u modernu mehanizaciju
Al Dahra Srbija - Copyright 24sedam/promo/Al Dahra Srbija

Poljoprivredna kompanija Al Dahra Srbija, koja je pre nekoliko godina kupila imovinu nekadašnjeg Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), nedavno je uložila više od šest miliona evra u kontingent novih mašina, a uskoro stiže i nova oprema za stočarske farme u vrednosti od oko milion evra.

Pored toga, Al Dahra je, kako navode, nabavila i dva nova vatrogasna vozila čime je potpuno obnovila mašine i opremu u sopstvenoj vatrogasnoj službi.

Kontinuirano ulaganje u unapređenje proizvodnje podrazumeva i novu mehanizaciju, poput traktora, kombajna, prskalica i sejalica, za koje će, do kraja godine, kompanija uložiti dodatnih osam miliona evra. Moderne mašine će značajno unaprediti proizvodnju, uštedeti vreme i ubrzati radne procese, a sve to sa manjim utroškom goriva i uticajem na životnu sredinu.

Prošle godine je, ističu u Al Dahri, povećana i proizvodnja sirovog mleka, za oko 0,5 litara više po kravi. Nove poljoprivredne kulture se uzgajaju na oko 500 hektara obradivih površina, a sve u cilju proširenja i diverzifikacije proizvodnje u dinamičnom okruženju domaćeg i međunarodnog tržišta.

- Nakon četiri godine investiranja i sistematske reorganizacije proizvodnje, postigli smo izvanredne rezultate, nadmašivši sva očekivanja, prevashodno u jeku brojnih globalnih poteškoća i suša koje su pogodile Evropu. Kompanija Al Dahra Srbija je danas jedan od lidera industrije, ne samo u Srbiji, već i regionu. Nastavićemo sa ulaganjima i implementacijom pametnih tehnologija, a posebnu pažnju ćemo posvetiti mladim ljudima, budućem ekspertima u agronomiji - rekao je Dušan Radičević, generalni direktor kompanije Al Dahra Srbija.

24sedam/promo/Al Dahra Srbija
 

Uspešni poslovni rezultati uticali su i na rast plata u Al Dahri. Kompanija je nedavno isplatila i bonuse svim zaposlenima u visini jedne mesečne plate, a u narednom periodu će posebnu pažnju posvetiti mladim talentima u sektoru poljoprivrede.

Al Dahra je inače uložila više od 85 miliona evra u obnovu postojećih i izgradnju novih proizvodnih kapaciteta.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike