Globos osiguranje - generalni sponzor Novosadskog sajma poljoprivrede: Uskoro kreće najveća agro manifestacija

11.05.2022

13:10

0

Autor: 24sedam

Na manifestaciji predstaviće se 1.100 izlagača iz 18 zemalja

Globos osiguranje - generalni sponzor Novosadskog sajma poljoprivrede: Uskoro kreće najveća agro manifestacija
DSC_3230 - Copyright Promo/24sedam/Globos osiguranje

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu, 89. po redu, posle pandemije vraća se u redovan prolećni termin i biće održan od 21. do 27. maja. Tokom sedam dana praznika poljoprivrede predstaviće se 1.100 izlagača iz 18 zemalja, što je 75 posto rekorda iz 2019. godine, rečeno je danas prilikom predstavljanja ove manifestacije u Beogradu.

Globos osiguranje je ponosni sponzor 89. Međunarodnog sajma poljoprivrede, najveće sajamske manifestacije na Novosadskom sajmu i najveće poljoprivredne manifestacije ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Domaće osiguravajuće društvo uz sajam

Tokom sajamskih dana, na štandu u centru Master hale, Globos osiguranje će sa zadovoljstvom predstaviti svoju ponudu i uslove osiguranja potencijalnim klijentima, ali i upoznati se sa njihovim potrebama za osiguranjem useva, zasada, voćnjaka, poljoprivredne mehanizacije i poljoprivrednog domaćinstva.

Predsednik Izvršnog odbora Siniša Pratljačić istakao je da je ponosan što je ovo osiguravajuće društvo uz najveći srpski sajam, i sajamsku manifestaciju u regiji.

- Mi smo izuzetno počastvovani i ponosni na tu činjenicu jer smatramo da jedno ovakvo srpsko osiguravajuće društvo kao što je Globos osiguranje treba da bude uz najveću srpsku sajamsku manifestaciju - naglasio je Pratljačić.

Promo/24sedam/Globos osiguranje
Siniša Pratljačić, predsednik IO Globos osiguranja

Kako je istakao, Globos osiguranje postoji već 28 godina i poslednje 2,5 godine doživelo je transformaciju.

- Imali smo promenu vlasničke strukture i time smo napravili veliki iskorak. Težimo da budemo najkvalitetnije i najbolje srpsko osiguravajuće društvo. Globos osiguranje ima najveću i najbolju ažurnost u isplati šteta, to pokazuju zvanični podaci Narodne banke. To želimo i da pokažemo kroz naše usluge. Na našem štandu na sajmu pokazaćemo se u najboljem mogućem svetlu - naglasio je Pratljačić.

On je najavio učešće i Britiš motorsa, većinskog vlasnika Globosa, koji će na sajmu predstaviti vozila Rendž rover čiji je inače zastupnik.

- Njihova vozila odgovaraju potrebama i targetirana su za poljoprivrednike, farmere i vinare - rekao je Pratljačić.

Promo/24sedam/Globos osiguranje
 

Zemlja partner - Mađarska

Generalni Direktor Novosadskog sajma Sloboodan Cvetković ocenio je da je važno da se konačno izlazi iz režima korone i sajam ponovo postaje mesto na kojem se stiče prednost.

Uz niz tradicionalnih događaja koje prate sajam poljoprivrede on je kao novinu najavio retrospektivu razvoja poljoprivrede u Vojvodini - izložbu u jednoj od hala. Cena ulaznice je prošlogodišnjih 600 dinara, a 25. maja tokom Porodičnog dana na jednu ulaznicu ulazi cela porodica.

- Očekujemo sedam dana praznika poljoprivrede na 89. Međunarodnog poljoprivrednom sajmu - poručio je on.

Posle 12 godina zemlja partner poljoprivrednog sajma je Mađarska, a ambasador te države u Beogradu Atila Pinter danas je istakao da su ponosni na rezultate u poljoprivredi koje će predstaviti na poljoprivrednom sajmu. Naglasio je važnost Srbije kao rastućeg ekonomskog i političkog partnera, i najavio dolazak visoke političke delegacije na otvaranje sajma.

24sedam/Danilo Krša
 

Na sajmu će se predstaviti 44 preduzeća iz Mađarske, a zemlja partner predstaviće se kroz najrazličitije oblast poljoprivrede, od projektovanja i izgradenje, preko distribucije mašine i hrane, opreme za merenje, i lab opreme, a biće i B2B razgovora. Pinter je najavio da je tema sajamskog Dana Mađarske koji je 23. maja digitalizacija poljoprivrede, naveo je da će manifestacija biti prilika i za promociju kulture i nasleđa Mađarske, što će se dogoditi i gostovanjem kečkemet siti baleta u novosadskom pozorištu.

Državni sekretar ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević istakao je značaj nacionalne izložba stoke sa izložbom genetskih potencijala, čiji su pokritelj, a na kojoj ove godine neće biti svinja zbog opasnosti od afričke kuge. Kruna tog događaja je 26. maja, uz defile najboljih grla i dodelu nagrada, a kao posebnu vrednost on je istakao prisustvo autohtonih rasa.

Ministarstvo je pokrovitelj i izložbe organskih i proizvoda sa oznakama geografskog porekla i srpski kvalitet, kao i zanatskih piva.

- Važno je da kao zemlja možemo da promovišemo proizvode sa dodatom vrednošću. Da promovišemo i mere i subvencije koje mi pružamo za stočarstvo, ali i za proizvode sa dodatom vrednošsću - rekao je on.

Ocenio je da je Srbija sa preko milion košnica, preko 30.000 domaćinstava koji pčelare, i više medova zaštićenog porekla postala ozbiljna pčelarska zemlja, te će i to biti predstavljeno tokom sajma.

Pixabay/BusinessHelper
 

Ministarstvo će organizovati IPARD dan, kao i skup posveće IPA projektima, a učestvuje i u danu voćara i vinogradara. Banka Poštanska štedionica (BPŠ) je banka partner poljoprivrednog sajma a član Izvršnog odbora Aleksandar Čortan rekao je da su stabilna i sigurna državna banka čiji je osnovni zadatak da podrži državu i društvo i pruži klijentima maksimalnu uslugu.

Istakao je da je BPŠ lider u sektoru stanovništva, prati privredu a fokus je i na saradnji sa poljoprivrednim gazdinstvima.

- Potreba klijenata je na prvom mestu. Želimo da vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, prepuste brigu o finansijama nama, a da se oni bave onim što najbolje umeju - poljoprivredom. U turbulentna vremena BPŠ je podrška svima, a posebno poljoprivrednim proizvođačima - rekao je on.

Naglasio je da će na sajmu biti prisutni i sa mobilnom ekspoziturom čime pokazuju da jednako kvalitetnu slugu mogu da pruže svuda i na svakom mestu.

24sedam/Nenad Vujanović
 

U promociji sajma poljoprivrede učestovali su i predstavnici zlatnog sponzora manifestacije Al Dahre, te kompanija Agropanonka, Kite koje poklanjaju traktore posetiocima i MBV koja za nagradni fond obezbeđuje priključne mašine.

Ovi zastupnici brojnih svetskih marki agromehanizacije upozorili su na svakodnevna poskupljenja i istakli da je zbog ukrajinske krize izazovno obezbediti dovoljno mehnaizacije za prodaju. Kako se moglo čuti posebnih sajamskih popusta za nabavku mehanizacije neće biti, nego se u susret kupcima izlazi zadržavanjem cena na nivou februara i marta, odnosno obezbeđivanja dovoljno poljotehnike i kratkih rokova isporuke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike