Blistaju starim sjajem: Iz stečaja „Budimka“ stigla do Dubaija

12.02.2022

13:15

0

Autor: 24sedam

Nekadašnji gigant iz Požege ponovo blista starim sjajem i jedan je od trinaest proizvođača iz Srbije koji predstavljaju najkvalitetnije proizvode na svetskoj izložbi u Dubaiju

Blistaju starim sjajem: Iz stečaja „Budimka“ stigla do Dubaija
16446651951591944269pozega-budimka-proizvodi-obisli-ceo-balkan-fotorina-830x0 - Copyright 24sedam/Rina

Fabrika prehrambene industrije „Budimka“ iz Požege jedna od 13 fabrika iz Srbije koja će u Dubaiju na regionanom sajmu prehrambene industrije "Gulfud", u okvoru svetske izloižbe EXPO2021 predstaviti svoje najkvalitetnije proizvode, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Sajam u Dubaiju se održava od 13. do 17. februara, a svim učesnica se pruža mogućnost sklapanja poslovnih kontakata sa potencijalnim poslovnim partnerima, uvoznicima i distributerima.

„Budimka“ je, prenosi agencija RINA, najbolji primer kako uz pametna ulaganja jedna domaća kompanija može da uspe. Kupljena je iz stečaja pre nepune dve godine, nakon godina provednih u neuspeloj privatizaciji, a ITN grupa iz Kosjerića je u samu fabriku uložila preko pet miliona evra.

Instalirana je nova oprema i izvršene sve potrebne rekonstrukcije, a nameni je privedeno 20.000 kvadratnih metara.

Požeška "Budimka" otkupljuje voće od kooperanata iz cele Srbije, pored Moravičkog i Zlatiborskog okruga, velike količine voća stižu i iz Vojvodine. U 2021. otkupljeno je 15.000 tona voća i 7.500 tona povrća, a proizvedeno i plasiralno 9,5 miliona pakovanja džema, sokova i zimnice.

Za ovu godinu planiraju da osvoje još desetak novih inostranih tržišta u Evropi i svetu, najavio je nedavno direktor Aleksandar Marković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike