Srpska hrana u Moskvi: Na sajmu Prodekspo 11 srpskih proizvođača

10.04.2021

10:49

0

Autor: G.M.Š.

Srpska prehrambena industrija predstavlja se u značajnom broju na velikoim sajmu hrane u Rusiji

Srpska hrana u Moskvi: Na sajmu Prodekspo 11 srpskih proizvođača
Copyright Bez brige za sledeću godinu, cene će mirovati; Pixabay/27707

U organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (RAS), na sajmu u Moskvi biće predstavljena ponuda srmznutog voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, suhomesnatih-delikatesnih proizvoda, gotovih jela i pašteta, kao i sušenog voća.

Jedanaest kompanija iz prehrambene industrije i ove godine predstaviće svoju ponudu i izvozni potencijal na Prodekspo, od 12. do 16. aprila, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije, ;na najvećoj izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Zajednici nezavisnih država (ZND), proizvodne programe i izvozne kapacitete predstaviće kompanije “Mlekara Šabac”, “Mlekara Ub”, Imlek, “Padinska Skela”, “Carnex” Vrbas, “Industrija mesa” Topola, “Bačka Topola”, “Masli” Leskovac, “Zlatiborac”, “Itn Group”, “Master Fruits”, “Mambikom Agrar” i Mirax Agrar Beograd.

Direktor Predstavništva PKS u Moskvi Dejan Delić kazao je da se zahvaljujući jedinstvenom, preferencijalnom trgovinskom sporazumu sa Rusijom srpski proizvodi “u startu konkurentniji u odnosu na druge, uvozne proizvode”.

– U 2020. godini Srbija je najviše izvozila sveže jabuke, soju, sir, breskve i nektarine, hranu za pse i mačke, sadnice voća, sveže jagode, smrznuto voće, maline i kupine, a i pored svih otežavajućih okolnosti usled pandemije COVID-19, srpski izvoz beleži pozitivne rezultate i rast od 5,2 odsto – naveo je on.

Pročitajte još:

Prodekspo poseti oko 70.000 ljudi iz preko 110 zemalja, a ove godine će na njemu izlagati 2.660 izlagača iz 73 zemlje sveta.

Osim prezentacija najsavremenijih tehnologija u proizvodnji hrane, biće organizovani sastanci proizvođača, izvoznika i distributera, kao i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Ovo je drugi sajam u 2021. i od samog početka pandemije kovid-19 na kome kompanije iz Srbije svoju ponudu predstavljaju uživo, uz prisustvo predstavnika firmi, PKS-a i Razvojne agencije Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike