Program RAS-a za promociju izvoza u prehrambenoj i drvnoj industriji

05.01.2021

13:12 >> 13:13

0

Za realizaciju programa biće izdvojeno 150 miliona dinara

Program RAS-a za promociju izvoza u prehrambenoj i drvnoj industriji
Copyright Julio César Velásquez Mejía/Pixabay

Razvojna agencija Srbije (RAS) objavila je javni poziv za učešće u Programu podrške privrednim društvima za promociju izvoza u prehrambenoj i drvnoj industriji, a privrednici mogu da se prijave do 23. februara.

Kako je saopštila agencija, za realizaciju programa biće izdvojeno 150 miliona dinara. Oni navode da je program podrške privrednim društvima za promociju izvoza kreiran kako bi podržao unapređenje izvoznih potencijala domaćih privrednih društava.

Namenjen je proizvođačima u okviru prehrambene industrije i proizvođačima u drvnoj industriji, proizvođačima nameštaja.

Pročitajte još

Cilj programa je da se uvećaju prihodi od izvoza selektovanih sektora, da se poveća stepen iskorišćenosti postojećih proizvodnih kapaciteta domaćih privrednih društava, kao i da se unapredi njihova konkurentnost i uravnoteži platni bilans Srbije i poveća plasman domaćih proizvoda na stranim tržištima.

Ističu da se bespovratna sredstva koja se dodeljuju u okviru Programa mogu dodeliti za realizaciju projektnih aktivnosti usmerenih ka ciljanim tržištima, odnosno za mere intervencije kao što su: konsultantska podrška za aktivnosti izvoznog marketinga, izlaganje na međunarodnim sajmovima i poslovnim susretima i ulazak na ciljano tržište, konsultantska podrška za unapređenje izvoznih sposobnosti i unapređenje proizvodnih sposobnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike