eAgrar: Otvoren tender za platformu, šta je unutra

14.01.2022

09:50

0

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je međunarodni tender za izradu softverskog rešenja za eAgrar, a ponude se mogu poslati do 22. februara

eAgrar: Otvoren tender za platformu, šta je unutra
Copyright Prostrano, prozračno i svetlo: Formula za više mleka, Screenshot: AgroTV

Reč je o razvoju platforme za onlajn registrovanje više od 400.000 poljoprivrednih gazdinstava i efikasnije upravljanje isplatama podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, prenosi eKapija.

Kako je početkom januara najavljeno iz Privredne komore Srbije, digitalna platforma eAgrar počeće da radi u julu.

Platforma se razvija u okviru projekta Konkurentna poljoprivreda, koji finansira Svetska banka.

Kako je navedeno u tenderu, eAgrar je prvi veliki korak ka stvaranju integrisanog administrativnog i kontrolnog sistema državnih podsticaja u poljoprivredi odnosno sistema za implementaciju i kontrolu plaćanja direktnih plaćanja i subvencija u okviru mera ruralnog razvoja vezanih za poljoprivredno zemljište.

Platforma eAgrar će se sastojati od više softverskih podsistema. Među njima su Registar subvencija, Registar farmi, podsistem za upravljanje dokumentacijom, web portal za prijavljivanje, kao i podsistem za razmenu podataka između različitih registara, što su sve komponente neophodne za prijem i procesuiranje zahteva za ostvarivanje prava na državne subvencije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike