Agoniji Zvezdaraca nema kraja: Uprkos zabrani, radovi u Glamočkoj ulici nastavljeni (FOTO/VIDEO)

20.12.2021

10:00

0

Autor: 24sedam

Radnici su jutros nastavili da postavljaju dodatnu metalnu konstrukciju ispred objekta

Agoniji Zvezdaraca nema kraja: Uprkos zabrani, radovi u Glamočkoj ulici nastavljeni (FOTO/VIDEO)
24sedam

Uprkos zabrani građevinske inspekcije, radovi u Glamočkoj ulici ponovo su nastavljeni. Naime, kako je 24sedam već pisao, agonija stanara ovog dela Zvezdare, koji su pre više od četiri meseca bili gotovo "zazidani" ispred svojih kuća, još uvek traje.

Mimo zabrane, radnici su jutros nastavili da postavljaju dodatnu metalnu konstrukciju ispred objekta.

Traka koji je postavila građevinska inspekcija uredno stoji, čak su je odvezali pa zavezali zbog greda, kad su utovarili u kamion.

24sedam

Kako je advokat Stefan Bubanja ranije objasnio za 24sedam, objekat koji pripada privrednom društvu "Motorino" ozakonjen je sa dimenzijama od 163 metara kvadratnih, a kasnije je investitor od Grada Beograd otkupio i veći deo parcele, koji se nalazi ispod tehničkog pregleda, čime je, kako kaže, privatizovao ulicu, koja je javno dobro i pripada svim građanima, naročito njenim stanovnicima koji je koriste preko 50 godina.

24sedam
 

Stanarka Bojana Samardžić je još u avgustu preduzela mere kako bi se problem u Glamočkoj rešio - podnela tužbu i sakupila svu potrebnu dokumentaciju, ali se od tada ništa nije promenilo.

- Investitor je otkupio jedan ar pomenute ulice, a zatim i protivpravno prisvojio deo zemljišta koje pripada Osnovnoj školi "Desanka Maksimović". Problem je uzeo toliko maha da zagorčava život stanara te ulice, a posebno su ugroženi najstariji sugrađani, koji moraju da napuste svoje domove. Deo ulice ispred sveštenikovog dvorišta koji je investitor prvobitno blokirao armaturom i šutom i dalje je neprohodan. Čula sam da su hteli na tom potezu i beton da naliju, čime bi se totalno onemogućio prolaz svešteniku i drugim stanarima Glamočke ulice - rekla je ona nedavno za 24sedam.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi