Maltretiranje stanara Glamočke ulice i dalje traje: Uprkos zabrani, radovi su nastavljeni! (VIDEO)

14.12.2021

12:16

0

Autor: 24sedam

Njihova agonija traje već četiri meseca

Maltretiranje stanara Glamočke ulice i dalje traje: Uprkos zabrani, radovi su nastavljeni! (VIDEO)
Glamočka ulica Privatna arhiva - Copyright Privatna arhiva

Muke stanara Glamočke ulice, na Zvezdari, i dalje traju, jer iako je građevinska inspekcija stavila narandžastu traku oko gradilišta, radovi na ovoj ilegalno prisvojenoj parceli i dalje traju. 

Kako su stanari ove zvezdarske ulice rekli za 24sedam, vlasnik tehničkog pregleda "Motorino" prethodno je prisvojio njihovu ulicu i zazidao ulaze i izlaze njihovih kuća.

Njihova agonija traje već četiri meseca, a građevinska inspekcija je na teren izlazila tri puta. Svaki put je gradilište zatvorila, ali su neimari, uprskog zabrani, radove uvek nastavljali.

Podsetimo, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić uverio se u ovaj bizaran slučaj na licu mesta i obećao da će ograda biti srušena, što se i dogodilo, ali delimično.

S druge strane, oglasio se i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji je izjavio da je postupak inspekcijskog nadzora u Gradu u toku.

Pored toga, gradonačelnik je tražio od opštine da preispita akte koje je donela i da omogući građanima da nastave sa korišćenjem ulice, kako su to činili godinama unazad.

- Od predsednika opštine i opštinskih organa zahtevam da ovaj slučaj ima prioritet u rešavanju - zaključio je tada gradonačelnik Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike