Mukama nikad kraja: Mirijevki komšija uništio stan, a od njega - ni traga ni glasa već devet godina (FOTO/VIDEO)

01.12.2021

18:30

0

Preko upravnika obraćali su se inspekcijama, građevinskoj i komunalnoj, kao i JKP "Gradsko stambeno", ali su svi prebacivali "loptu jedni na druge"

Mukama nikad kraja: Mirijevki komšija uništio stan, a od njega - ni traga ni glasa već devet godina (FOTO/VIDEO)
prokisnjavanje mirijevo zgrada (3) - Copyright Privatna arhiva

Sugrađanka Klaudija Milenkov, koja živi u Ulici Nade Purić u Mirijevu, već devet godina muku muči jer joj prokišnjava od bespravno nadzidane terase stana u potkrovlju. Ipak, najveći paradoks je da u tom stanu komšija ni ne živi.

Naime, njoj su od tog prokišnjavanja prvo uništene obe terase, a sada je voda počela da prodire u ceo stan.

Printscreen/ Google maps
Ulica Nade Purić u Zemunu

U tom domu ona živi sa mužem i sinom, koji ima astmu, te mu vlaga dodatno otežava normalno disanje.

- Stan iznad, koji je u potkrovlju, kupljen je pre devet godina. Međutim, oni su hteli da imaju terasu kao i ostale komšije i odlučili su da je sazidaju. S obzirom da je tada bilo proleće, nismo uočili nikakav problem. Sa dolaskom jeseni i kiša, nastao je pravi haos - počinje priču za 24sedam sugrađanka.

Preko upravnika obraćali su se inspekcijama, građevinskoj i komunalnoj, kao i JKP "Gradsko stambeno", ali su svi prebacivali "loptu jedni na druge" i tako je porodica Milenkov ostala bez rešenja.

Klaudija za 24sedam kaže da su je tek danas iz "Gradsko stambeno" obavestili o ponudi za sanaciju celog krova zgrade, ali kako ona dodaje, to nije rešenje ovog problema.

- Niko od komšija nije hteo da potpiše ponudu. Pritom, to nije rešenje za moj problem. Ja imam problem sa tom sazidanom terasom, od krova meni ne prokišnjava. Ploča terase ostala je nepokrivena, što izaziva stalan prodor vlage i štetu u mom domu - ističe ona.

Kako se može videti na video-snimku koji nam je naša sagovornica poslala, vlaga i buđ su se pojavili duž ćoškova sobe, te je od nakupljene vode pomalo počeo i da otpada zid sa plafona.

Prva adresa za rešavanje ovog problema

Stanimir Spasić iz Udruženja profesionalnih upravnika Srbije za 24sedam je objasnio koja je prva adresa na koju bi osoba koja ima problem, kao što je pomenuti, trebalo da se javi.

- To je svakako komunalna ili građevinska inspekcija. Potom oni, ukoliko je opravdano, traže od sudije odobrenje za ulazak u tuđi stan, za šta je potreban nalog - navodi naš sagovornik.

Stanimir Spasić Printscreen/YouTube
 

Ističe da je u ovom slučaju u pitanju lokalni kvar, te da su, s obzirom na to da nisu zajedničke prostorije u pitanju, upravniku te stambene zajednice "ruke vezane".

Šta kad vam u stanu prokišnjava?

Kao što je 24sedam ranije pisao, kada padne veća količina kiše, to često pojedinim sugrađanima zna da napravi veliki problem. Tada se postavlja pitanje kome se prvo obratiti, koja je procedura i koliko i da li može da se naplatiti šteta nastala usled ovog problema.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike