Kako je Viktor (19) preporodio zgradu: Ugostio nas je najmlađi upravnik u Beogradu (FOTO)

25.08.2021

18:05

0

Autor: Jovana Vrećo

Za rad i održavanje zajednice najbitniji su osećaj jedinstva i želja da se učini bolje za okruženje u kojem se živi - priča za 24sedam ovaj mladi Rakovč

Kako je Viktor (19) preporodio zgradu: Ugostio nas je najmlađi upravnik u Beogradu (FOTO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Muzika u liftu, cveće u dvorištu, čisti hodnici, mir i sloga, sve to “živi pod istim krovom” u zgradi u Ulici Stevana Opačića 12 u Rakovici, čiji je upravnik najmlađi u tom poslu – Viktor Lukić (19).

Dok za njega komšije imaju samo reči hvale i ističu da je preporodio svoju zgradu, ovaj mladi Rakovčanin skromno kaže za 24sedam da mu obaveze upravnika ne padaju teško.

24sedam/Goran Sivački

U toj zgradi živi odmalena, sa roditeljima. Iako se promenilo mnogo upravnika, njegovi roditelji kažu da nikada nisu ni pomislili da će se jednog dana i njihov sin naći na tom mestu.

Priča kako se već sa 16 godina zainteresovao za taj posao, ali ga je obavljao samo nezvanično. Međutim, već tada je dobijao pohvale od komšija koje su bile zadovoljne njegovim idejama.

24sedam/Goran Sivački

– U početku, kada su videli koliko imam godina, bili su sumnjičavi, ali kada sam sve završio, svidelo im se i podržali su me. Oni su mi bili glavni motiv – navodi Viktor.

Objašnjava da su za rad i održavanje zajednice najbitniji osećaj jedinstva i želja da se učini bolje za okruženje u kojem se živi.

– Ljudi su uvek tu da pomognu, komšija dotera šta treba, komšinica zalije cveće, svako doprinese onoliko koliko može – navodi mladi upravnik.

Viktor Lukić je poznat i po brojnim humanitarnim akcijama u kojima je učestvovao zajedno sa svojom stambenom jedinicom i stanarima.

Proriteti su mu, kada je tek počinjao, bili poslovi kao što su košenje trave i održavanje ograde, a onda su krenuli ozbiljniji projekti, vezani za vodu, struju…

U liftu ove šestospratnice, gde živi 70 stanara, čuje se i muzika, sva obaveštenja su uredno okačena, a dvorište zgrade izgleda kao da je bašta neke privatne kuće.

Organizuje i radne akcije, kada se stanari okupe i, kao na primer zimi, čiste okolne ulice od snega.

Kako kaže, šteta je što nema još mladih upravnika poput njega. Uvažava savete starijih i vodi se time da je iskustvo bitno u svemu.

24sedam/Goran Sivački

Za posao koji obavlja sada prima simboličan iznos, ali kada bi postao profesionalni upravnik, za šta mu treba licenca, a što mu je u planu da realizuje sledeće godine, tada bi taj iznos bio znatno veći.

Pročitajte još:

Na pitanje da li uz sve te obaveze stiže da se viđa sa drugarima, ali i da uči, on kaže da je uz dobru organizaciju sve moguće.

– Trudim da se postignem sve. I da radim i da se družim – rekao je Viktor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike