Ekipe „Čistoće“ danas nastavljaju akciju suzbijanja krpelja

24.06.2024

11:43

0

Autor: 24sedam

Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Ekipe „Čistoće“ danas nastavljaju akciju suzbijanja krpelja
Copyright Grad Beograd

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će danas nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.   

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi u periodu od 9.00 do 12.00 časova i obuhvatiće javne zelene površine- Topčider i Hajd park, SC „Surčin“ i Bojčinska šuma, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki i od Pančevačkog mosta ka Malom Raju

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni.

Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine, upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. 

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad kao i pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike