"Čistoća" nastavlja akciju suzbijanja krpelja: Sprovodiće se sutra na Košutnjaku i u Pionirskom gradu

19.06.2024

19:59

0

Autor: 24sedam

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine

"Čistoća" nastavlja akciju suzbijanja krpelja: Sprovodiće se sutra na Košutnjaku i u Pionirskom gradu
Krpelj - Copyright Pixabay

Ekipa Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" će i sutra nastaviti sprovođenje akcije suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama na teritoriji Beograda.

Akcija suzbijanja krpelja će se sprovoditi od 8 do 14 časova i obuhvatiće javne zelene površine Košutnjaka i Pionirskog grada.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom, kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura, aktivnost krpelja opada

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Iz "Čistoće" apeluju na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike