Srbijom kruži nova prevara! Ukoliko vam stigne ovo SMS obaveštenje - odmah blokirajte svoju karticu!

03.02.2024

23:11

0

Autor: Lj. S.

Upravo mi je stigla poruka da sam inicirala transakciju koju nisam pokrenul- navodi se u jednom upozorenju koje je objavljeno na Instagramu

Srbijom kruži nova prevara! Ukoliko vam stigne ovo SMS obaveštenje - odmah blokirajte svoju karticu!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Na društvenim mrežama građani su upozorili da Srbijom kruži nova prevara, a vezana je za bankovnu karticu. 

Naime, pojedinim korisnicima stigao je SMS da su inicirali transakciju karticom, a zapravo nisu. Zbog toga, banke upozoravaju da odmah blokirate platnu karticu. 

- Upravo mi je stigla poruka da sam inicirala transakciju koju nisam pokrenula. Istražila sam o čemu je reč i vidim da je u pitanju onlajn klađenje. Zvala sam banku i rekli su mi da nije prvi slučaj. Preporuka je da se kartica blokira, jer je negde zapamćena i može ponovo biti zloupotrebljena - navodi se u jednom upozorenju koje je objavljeno na Instagramu.

Potom se javila devojka kojoj je stigla ista poruka, ali su njoj prevaranti skinuli čak 53.000 dinara sa kartice. Navodno je reč o jednoj kladionici.

– Juče u pet ujutru mi je skinuto sa računa u vidu osam transakcija 53.000 dinara od strane jedne firme koja je zapravo kladionica. Pre svega ja u toj kladionici nemam nalog, niti sam u pet ujutru uplaćivala novac na bilo čiji nalog. Pored toga banka nije izvršila autorizaciju za ista plaćanja. Neko je bez ikakvog problema svukao novac sa računa – požalila se još jedna korisnica.

Ona je navela da je policiji podnela krivičnu prijavu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike