Doček 2024. na Sava promenadi sa sobom nosi i promene u saobraćaju: Evo koje ulice će biti zatvorene u Beogradu na vodi

28.12.2023

12:10

0

Autor: Lj. S.

Naime, od 17 sati 31. decembra, pa do tri časa iza ponoći, 1. januara, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja sa ukidanjem svih parking-mesta

Doček 2024. na Sava promenadi sa sobom nosi i promene u saobraćaju: Evo koje ulice će biti zatvorene u Beogradu na vodi
Kula Beograd - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Povodom dočeka 2024. godine na Sava promenadi, u Beogradu na vodi doći će do određenih izmena u saobraćaju koje će trajati od 30. decembra do 1. januara. 

Naime, od 17 sati 31. decembra, pa do tri časa iza ponoći, 1. januara, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja sa ukidanjem svih parking-mesta u Hercegovačkoj ulici (od Železničke do Briselske ulice) i u ulici Kraljice Drage Obrenović (od Bulevara Vudroa Vilsona do Sava Promenade).

Takođe, od 20 sati, 31. decembra, pa do jedan čas iza ponoći, 1. januara, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u Ulici Zemunski put (od Sajmišta do Bulevara Vudroa Vilsona).

Beograd na vodi/Foto : MArko Edge
 

Pešačka staza na Starom savskom mostu (Zemunski put) biće u potpunosti zauzeta, u celoj dužini, od 30. decembra od osam časova, pa sve do osam časova ujutru 1. januara.

Ko će sve pevati?

Muzički program na platou pored Starog savskog mosta otvoriće u 20.30 Sara Jo, da bi odmah potom na binu izašle i Frajle. Za podizanje atmosfere do usijanja i vrhunca novogodišnje euforije zaduženi su čuveni muzički virtuoz Dejan Petrović i njegov Big Band, koji će svojim planetarno poznatim trubačkim bravurama razgaliti publiku i u razigranom ritmu je uvesti u Novu godinu. 

Igra moćnih lasera 

Neposredno pred ponoć u noći između 31. decembra i 1. januara, na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i regionu, biće emitovana specijalna novogodišnja projekcija praćena igrom moćnih lasera, da bi odmah nakon sada već tradicionalnog odbrojavanja poslednjih 10 sekundi stare godine usledio nezaboravni vatromet na nebu iznad Save.

Sa čak 20 spratova Kule Beograd biće ispaljivan višeminutni vatromet, a ova pirotehnička senzacija biće priređena i duž čitave novobeogradske obale reke.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike