Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen na Kuli Beograd (VIDEO)

15.09.2023

11:35

0

Sinoćnom projekcijom na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, Belgrade Waterfront je još jednom pokazao sa koliko posvećenosti pristupa obeležavanju značajnih datuma u istoriji naše zemlje

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležen na Kuli Beograd (VIDEO)
Projekcija na Kuli Beograd - Copyright Instagram/belgrade waterfront

Vatrometom u bojama srpske zastave sa Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, i projekcijom grandiozne crveno-plavo-bele trobojke na medija fasadi, sinoć je na jedinstven način stavljen pečat na obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se u našoj zemlji i Republici Srpskoj praznuje od 2020. godine.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se u znak sećanja na 15. septembar 1918. godine, kada je slavna srpska vojska u Prvom svetskom ratu, zajedno sa saveznicima, probila Solunski front i tako utrla put ka konačnom oslobođenju ondašnje Kraljevine Srbije. Glavni cilj ovog praznika jeste osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj, kao i ukazivanje poštovanja nacionalnoj trobojci, koja se na današnji dan svečano ističe i proslavlja.

Praznik je prvi put u Srbiji svečano proslavljen 2021. godine na Savskom trgu, najvećem trgu u zemlji, kod spomenika Stefanu Nemanji, uz prisustvo zvaničnika Srbije i Republike Srpske, patrijarha srpskog gospodina Porfirija i velikog broja građana.

Sinoćnom projekcijom na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, Belgrade Waterfront je još jednom pokazao sa koliko posvećenosti pristupa obeležavanju značajnih datuma u istoriji naše zemlje.

Svim pripadnicima srpskog naroda čestitamo Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

 

 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike