Deci na hemodijalizi UDK Tiršova podeljeni paketići

27.12.2023

16:13

0

Najmlađi pacijenti koji se nalaze na odeljenju za hemodijalizu čekaju šansu za novi život i novi organ, a paketićima im je ulepšan period praznika

Deci na hemodijalizi UDK Tiršova podeljeni paketići
UDK Tiršova - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Udruženje pacijenata "Zajedno za novi život" i Udruženje strukovnih medicinskih radiologa Srbije danas su obradovali novogodišnjim paketićima 12-oro dece, koja se nalaze na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova na odeljenju za hemodijalizu.

Najmlađi pacijenti koji se nalaze na odeljenju za hemodijalizu čekaju šansu za novi život i novi organ, a paketićima im je ulepšan period praznika, poručili su članovi udruženja "Zajedno za novi život", među kojima se nalaze kako bivši pacijenti na listi za transplantaciju, tako i oni koji i dalje čekaju.

"Stižu nam praznici, a praznični dani su velika motivacija da činimo više jedni za druge, posebno da ove, za mnoge radosne dane makar malo obojimo prazničnom atmosferom i da unesemo radost u bolničke sobe i krevete u kojima su deca koja čekaju šansu za novi život i kvalitetnije detinjstvo. Zato smo danas, šesti put za redom, u ulozi Deda Mraza delili paketiće deci koja borave na Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova na odeljenju za hemodijalizu", rekla je za Tanjug Olivera Jovanović, koja i sama čeka novi bubreg.

Dodaje da je radost u njihovim očima nemerljiva, a takođe, kako dodaje, nisu samo njih obradovali.

"Nismo zaboravili ni hrabre lekare i medicinsko osoblje koji nas prate, leče i velika su nam poddrška, pa smo svratili i do Klinike za gastroenterologiju i centra za transplantaciju organa Kliničkog centra Srbije i Klinike za nefrologiju, transplantaciju i hemodijalizu Vojnomedicinske akademije, da im se malim znakom pažnje zahvalimo za sve što čine za nas i sve ostale pacijente", poručila je ona.

Milan Nikolić ispred Udruženja strukovnih medicinskih radiologa rekao je da je ovo drugi put da njihovo udruženje učestvuje u toj akciji, jer su tokom pandemije bili sprečeni.

"Želimo da najmlađim pacijentima bar malo ulepšamo i olakšamo njihovu borbu", rekao je on. Inače, u Srbiji na novi organ čeka oko 35-oro dece.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike