Kupite i poplaćajte sve na vreme: Evo kako će raditi marketi, pijace, pošte i apoteke za praznike

27.12.2023

13:10

0

Autor: J. S. J.

Neradni dan zvanično je i 2. januara, ali mnogo prodavnica se vreća u normalno radno vreme već tog dana

Kupite i poplaćajte sve na vreme: Evo kako će raditi marketi, pijace, pošte i apoteke za praznike
Ilustracija - Copyright Profimedia

Odbrojavanje do novogodišnje noći je počelo, ali osim toalete, rezervisanja mesta gde ćete slaviti, ili pak organizovanja druženja kod kuće, morali biste nabaviti i sve neophodno za novogodišnju trpezu i dan posle dočeka, Budući da mnoge radnje i pijace neće raditi ili će raditi skraćeno, najbolje kupite sve do 31.og.

Tog dana mnogo objekata radiće skraćeno, a 1. januara gotovo sve biti zatvoreno, kao i svakog 1.januara.l

Neradni dan zvanično je i 2. januara, ali mnogo prodavnica se vreća u normalno radno vreme već tog dana. Što se Božića tiče, on pada u nedelju, 7. januara, kada je inače neradni dan, tako da već sutradan, 8. januara, sve nastavlja da teče uobičajeno.

 

Radno vreme tržnih centara 

24sedam
 

 

Tržni centri će u subotu, 31. decembra raditi od 10 do 18 časova. Prvog dana nove godine biće zatvoreni, a već 2. januara radiće uobičajeno radno vreme. Na Badnji dan, 6. januara, takođe će raditi skraćeno, od 10 do 18 časova, dok će za Božić, 7. januara, biti zatvoreni.

Što se tiče bioskopa u tržnim centrima oni će raditi svih dana, dakle i 1. i 7. januara uglavnom od popodne pa do 23 časa, dok će 31. decembra i 6. januara raditi uglavnom do 16 časova.

Radno vreme supermarketa za praznike

Što se tiče supermarketa, velika većina će 31. decembra raditi skraćeno, uglavnom do 17 ili 18 časova, dok će 1. januara biti zatvoreni. Na Badnji dan radiće skraćeno, dok 7. januara neće raditi.

Zelene pijace

Tanjug/ Strahinja Aćimović
 

 

Na dan dočeka zelene pijace radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi, saopštili su danas iz JKP-a "Beogradske pijace".

Pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Dušanovac” 1. i 7. januara radiće skraćeno od 6 do 14 časova, dok će 2. januara sve zelene pijace raditi od 6 do 14 časova.

Otvoreni tržni centar Miljakovac – Beogradski buvljak, 1. i 7. januara neće raditi, dok će 2. januara ova pijaca raditi od 6 do 14 časova.

Pijaca „Dušanovac” – prodaja iz vozila neće se vršiti 31. decembra, kao ni 1. i 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova. Pijaca cveća „Krnjača” 1. i 7. januara neće raditi.

Pijaca „Palilula” 31. decembra radiće od 7 do 20 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Ova pijaca će 2. januara raditi od 6 do 14 časova, a 6. januara od 7 do 18 časova.

Garaža na pijaci „Palilula” neće raditi 1. i 7. januara, 2. januara će raditi do 15 časova, a 6. januara do 19 časova. Parking na pijaci „Zemun” 1, 2. i 7. januara radiće od 0 do 24 časa. Garaža na pijaci „Zeleni venac” neće raditi 1. i 7. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova. Parking na pijaci „Dušanovac” radiće 1, 2. i 7. januara od 6 do 15 časova, navodi se u saopštenju "Beogradskih pijaca".

Dežuraće pojedine apoteke

Državne apoteke neće raditi, ali će biti otvorene. Međutim, dežuraće one u Nemanjinoj 2, Kralja Milana 9, Glavnoj 24 (Zemun), Maršala Tolbuhina 30 i Dr Đorđa Kovačevića 27. 

Većina privatnih apoteka neće raditi u ponedeljak i utorak,

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike