Beograd "popunjen" tik pred praznike! Veliki broj turista nam stiže iz zapadne Evrope, ali i sa Bliskog istoka

27.12.2023

14:33

0

Nikodijević je naglasio da Beograd u ovom trenutku ima ogroman broj gostiju, posebno iz inostranstva

Beograd "popunjen" tik pred praznike! Veliki broj turista nam stiže iz zapadne Evrope, ali i sa Bliskog istoka
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da interesovanje turista pokazuje da je Beograd jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope.

- Imamo ogroman broj turista iz okruženja, ali i veliki broj turista iz drugih zapadnoevropskih zemalja i sa Bliskog istoka, što nas zaista čini ponosnim. Nastavićemo da radimo na tome da Beograd bude još atraktivniji i da svake godine ima sve veći broj stranaca - rekao je Nikodijević na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio program manifestacije "Beogradska zima".

Nikodijević je naglasio da Beograd u ovom trenutku ima ogroman broj gostiju, posebno iz inostranstva.

Milos Tesic/ATAImages
Nikola Nikodijević

- Svi hotelski kapaciteti u Beogradu su popunjeni. Ostalo je još nešto, malo smeštaja u privatnim smeštajima - rekao je on i dodao da će krajem januara biti predstavljen celokupan podatak za 2022. godinu kada su u pitanju strani turisti i broj noćenja u Beogradu.

- Još u oktobru smo prestigli 2021. godinu, krajem oktobra imali smo preko tri miliona noćenja i više od milion stranih turista, što je za 15 odsto povećanje u odnosu na 2021. godinu - rekao je Nikodijević.

Manifestacije "Beogradska zima" će tokom novogodišnjih i božićnih praznika na više lokacija imati i 50 različitih kulturnih i umetničkih programa za sve uzraste.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike