U Beograd stiže još više turista nego prošle godine! Svi smeštajni kapaciteti već popunjeni

25.12.2023

12:08

0

Beograd već nekoliko godina unazad u evropskim, pa i svetskim okvirima, važi za gostoljubiv i bezbedan grad sa najboljom atmosferom,

U Beograd stiže još više turista nego prošle godine! Svi smeštajni kapaciteti već popunjeni
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Hotelski i smeštajni kapaciteti u Beogradu su zvanično puni, što znači da će broj turista biti značajno veći nego prošle godine, izjavio je danas direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović.

"Nisam ni prethodnih godina nikada licitirao sa nekim apsolutnim brojevima, ja sačekam prvo da oni dođu, da imamo potvrdu za tako nešto, jer je bilo različitih licitacija. Suština je u tome da je oktobar završen sa preko tri miliona noćenja, sa preko milion stranih gostiju, 85 odsto gostiju u Beogradu su stranci. Već smo u oktobru došli, a u ova dva meseca i prevazišli prethodnu godinu", naveo je Popović za Tanjug.

Kaže da Beograd već nekoliko godina unazad u evropskim, pa i svetskim okvirima, važi za gostoljubiv i bezbedan grad sa najboljom atmosferom, zbog čega je toliko interesantan i privlačan turistima.

"Takođe tu su veze i načini konekcije između čitavog sveta i Beograda, zahvaljujući i beogradskom aerodromu, tako da se lako iz nekih udaljenijih zemalja dolazi do nas. S druge strane, u regionu je putna infrastruktura toliko popravljena da ljudi udobno putuju i dolaze do Beograda. Konačno i manifestacioni turizam u Beogradu je nešto što je Beograd i podiglo", dodao je Popović. Prema njegovim rečima, još jedan od razloga zbog čega je turistima privlačan Beograd jesu i manifestacije, kao i činjenica da se u ovo doba godinu u Srbiji slavi mnogo duže i intenzivnije nego u drugim zemljama.

"Danas je katolički Božić, gosti iz Evrope i onog dela sveta koji proslavlja Božić pa ima slobodne dane je već ovde, a onda doći će drugi, treći, četvrti talas gostiju, jer mi svoje proslave završavamo tek 14. januara", izjavio je Popović. Pored turista iz zemalja bivše Jugoslavije, Popović kaže da je primećen značajan rast broja turista iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Turske, Kine, kao i iz Zapadne Evrope, jer je Beograd destinacija koja je godinama proglašena za destinaciju gde se dobije najveća vrednost za potrošeni novac.

"Sve su to neki razlozi zbog čega očekujemo da ćemo i ove godine imati veliki broj gostiju. Zapravo već ih i imamo, tako da je za nama jedna uspešna godina, a ovakav dolazak i ovakav broj gostiju za novogodišnje i božićne praznike nam govori da možemo to očekivati i naredne godine", ocenio je Popović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike