"Zaista nije šala"! Šta je to na nebu iznad Obrenovca? Misteriozna pojava unela pometnju, pominjali i Nestorovića (VIDEO)

20.12.2023

00:34

0

Autor: M. Vu.

Na snimku se vidi svetla bela linija koja kao da plovi nebom, da bi se potom polako izgubila u oblacima

"Zaista nije šala"! Šta je to na nebu iznad Obrenovca? Misteriozna pojava unela pometnju, pominjali i Nestorovića (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/ViralVideoLab

Poslednjih sati, građani Obrenovca su zabeležili neobičnu pojavu na nebu iznad Obrenovačkog puta, posebno na skretanju za Železnik, što je izazvalo "buru" na mrežama.

Jedan od lokalnih stanovnika zabeležio je fenomen na video snimku i podelio ga na društvenim mrežama uz pitanje: "Imaš li predstavu o tome šta sam maločas snimila na nebu iznad Obrenovačkog puta na skretanju za Železnik?".

Na snimku se vidi svetla bela linija koja kao da plovi nebom, da bi se potom polako izgubila u oblacima.

"Zaista nije šala. Vraćala sam se večeras ka blokovima iz pravca Obrenovca i videla sa saputnicima iz auta ovakve svetle ploče koje su ,"pale u blokove". Tako je nama izgledalo. Nismo stigli da zabeležimo kamerom. Bilo je malo jezivo. Zaista šta je to", navodi se u jednom od komentara.

 

 

U odgovorima na snimak među prvima je da je u pitanju satelit Elona Maska, a komentar koji je pobrao najviše simpatija je da su "vanzemaljci došli da čestitaju Nestoroviću na dobrom rezultatu".

Starlink je satelitska internet konstelacija koju kontroliše američka kompanija SpaceX, koja omogućava pokrivenost za više od 60 zemalja.

SpaceX je sa lansiranjem satelita počeo 2019. godine, a cilja na globalno pružanje mobilnih usluga nakon 2023. godine.

Starlink omogućava satelitski baziranu internet konekciju različitim delovima planete, kao i konkurentni servis u urbanizovanim područjima.

U Zemljinoj orbiti je više od 4.200 satelita.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike