Neobičan svetlosni prizor na nebu iznad Grčke! Srbin zabeležio jedinstveni trenutak, svedoci se javljaju: Isto kao u Beogradu pre 2 godine

29.07.2023

17:46

0

Snimak koji je jedan Srbin podelio u Fejsbuk grupi "Grčka info" brzo je postao viralan, otkrivajući spektakularan prizor -

Neobičan svetlosni prizor na nebu iznad Grčke! Srbin zabeležio jedinstveni trenutak, svedoci se javljaju: Isto kao u Beogradu pre 2 godine
Ilustracija - Copyright Printscreen/Youtube/ViralVideoLab

Protekle noći, neobična svetla na nebu iznad Nikitija u Grčkoj izazvala su pometnju među srpskim turistima koji su bili svedoci ovog jedinstvenog fenomena.

Snimak koji je jedan Srbin podelio u Fejsbuk grupi "Grčka info" brzo je postao viralan, otkrivajući spektakularan prizor - zvezde u nizu kako putuju nebom.

Međutim, ubrzo je otkriveno da su u pitanju sateliti, i to ni manje ni više nego čuveni 'Starlink' sateliti, čiji je osnivač Ilon Mask.

Mnogi turisti su izrazili oduševljenje ovom pojavom, dok su drugi podsetili da su slične svetlosne tačke primećene pre dve godine iznad Beograda i više puta iznad Grčke.

Otkriveno je da su ovi sateliti deo ambicioznog 'Starlink' projekta, koji ima za cilj stvaranje globalne internet mreže.

 

 

- Sateliti koji su pušteni pre par godina pa se sada opet vide i viđaće se. Ilon Mask proizvod. Mislim da je naziv Starlink ili nešto tako, ideja je da se stvori internet mreža za ceo svet, tako nešto - glasio je komentar sa najviše podrške.

Oduševljenje i radoznalost su zavladali među posmatračima, dok su neki korisnici Fejsbuka sa duhom humora iskoristili priliku za šale.

- Retka pojava. Stari Grci su verovali da ista najavljuje velike gužve, kilometarske kolone na granici - napisao je jedan član grupe.

- Deda Mraz, samo maskiran u Ilona Maska. Proguglaj Starlink... - nadovezao se drugi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike