Nova autobuska stanica ipak neće biti završena ove godine: Šta koči radove u Bloku 42?

13.04.2021

10:14

0

Pre četiri godine je najavljeno da će podizanje nove stanice na Novom Beogradu koštati oko 20 miliona evra

Nova autobuska stanica ipak neće biti završena ove godine: Šta koči radove u Bloku 42?
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Nova autobuska stanica u Beogradu neće biti gotova ove godine iako je odrađen veći deo objekta, rekla je za Tanjug direktorka investicija BAS-a Aleksandra Marijanović Maksimović.

Prema njenim rečima, još uvek se čeka građevinska dozvola za objekat stanice, a radove je usporila i Komisija za verifikaciju idejnog rešenja stanice koja nije zasedala zbog pandemije korona virusa.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Pre četiri godine je najavljeno da će podizanje nove centralne autobuske stanice na Novom Beogradu koštati oko 20 miliona evra. Za izgradnju novog staničnog kompleksa Beogradska autobuska stanica (BAS) dobila je kredit od Komercijalne banke od 12 miliona evra, dok će ostatak od 8 miliona evra obezbediti iz sopstvenih sredstava.

Prema Nacrtu, nova autobuska stanica prostiraće se na površini od 9,2 hektara, a deo kompleksa železnicke stanice trebalo bi da zauzme površinu od 3,5 hektara.

Pročitajte još

Nova autobuska stanica imace 44 polazna perona, 12 dolaznih i 9 dolazno/polaznih za turističke linije, odnosno ukupno 65 perona u okviru građevinskog kompleksa autobuske stanice. Stanični trg planiran je ka Ulici Antifašističke borbe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike