Šapić: Postavljeno više od 400 uređaja za kupovinu karata putem platnih kartica! (FOTO)

29.10.2023

10:13

0

Šapić je naveo da je plan da aparati za plaćanje putem platnih kartica budu postavljeni u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu

Šapić: Postavljeno više od 400 uređaja za kupovinu karata putem platnih kartica! (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ BEOINFO

U vozilima javnog prevoza u Beogradu u toku je postavljanje uređaja za plaćanje karata putem platnih kartica, izjavio je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Gradonačelnik je kazao da je do sada postavljeno više od 400 uređaja, a da će u narednom periodu u 1.000 autobusa na najfrekventnijim linijama javnog prevoza postojati mogućnost kupovine karte putem platne kartice.

Šapić je naveo da je plan da aparati za plaćanje putem platnih kartica budu postavljeni u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu.

- Putnici nemaju nikakav kontakt sa vozačem, a uređaji su postavljeni iza ili pored njega, u zavisnosti od tipa vozila. Putnici na uređaju biraju željenu kartu i zonu, a po izvršenom plaćanju karticom dobijaju papirnu kartu koju otcepljuju - objasnio je gradonačelnik.

On je napomenuo da se kartica prinosi na označeni narandžasti deo uređaja, a ne na displej. Prema rečima gradonačelnika, uređaji su prilagođeni i turistima, jer na njima postoji opcija da se procedura kupovine karte izvrši i na engleskom jeziku.

FOTO: TANJUG/ BEOINFO
 

 

Šapić naglašava da u ovom trenutku ne postoji jednostavniji i praktičniji sistem nego što danas ima Grad Beograd, te su se mnogi gradovi, ne samo iz Srbije nego i iz Evrope, javili sa željom da preuzmu iskustva Beograda.

Kako podseća, pored kupovine putem SMS porukama, putnici kartu za gradski prevoz mogu kupiti i putem aplikacije "Beograd plus", na više od 600 trafika koje se nalaze u blizini stajališta širom Beograda, kao i na prodajnim mestima JKP "Naplata prevozne usluge".

 

- Nova aplikacija ima mogućnost plaćanja karte za razliku od prethodne, a u narednom periodu u svim vozilima javnog prevoza biće postavljeni uređaji putem kojih će biti moguće plaćanje karte svim platnim karticama - kazao je Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike