Šapić obišao rekonstruisanu pijacu "Borča": Pijace su važno mesto za Beograđane

25.10.2023

12:56

0

Pijaca "Borča" još jedna je u nizu beogradskih pijaca, na kojoj su unapređeni uslovi prodaje i kupovine

Šapić obišao rekonstruisanu pijacu "Borča": Pijace su važno mesto za Beograđane
Copyright 24sedam

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas rekonstruisanu pijacu "Borča" na levoj obali Dunava.

- Ova pijaca sada izgleda lepo i čisto, ali i svrsishodno pre svega, i voleo bih da svaka pijaca ovako izgleda - rekao je Šapić.

Dodao je da je u poslednjih par meseci grad Beograd krenuo u ozbiljne radove na rekonstrukciji beogradskih pijaca.

- Bili smo u Obrenovcu na pijaci, u Lazarevcu se radi pijaca, zajedno smo bili na Miljakovcu gde za mesec dana, tačnije u novembru, očekujemo otvaranje beogradskog buvljaka, danas smo ovde na pijaci u Borči, na Novom Beogradu je rekonstruisan i deo pijace Stari Merkator - rekao je Šapić.

Istakao je da su pijace važno mesto kako za građane grada Beograda, tako i za građane širom Srbije i da ako pijace nisu uredne i sređene, a opet svrsishodne, to je ogledalo svih nas.

 

Pijaca "Borča" još jedna je u nizu beogradskih pijaca, na kojoj su unapređeni uslovi prodaje i kupovine, a ukupna vrednost investicije iznosila je 115 miliona dinara.

U zanatskom delu pijace uređen je pijačni plato i postavljena je nova namenska oprema sa preko 40 novih bokseva, kako bi se zakupcima olakšalo izlaganje i prodaja robe široke potrošnje.

Uređenje ove pijace podrazumevalo je i zamenu celokupne infrastrukture pijačnog platoa, kao i asfaltriranje 2400 kvadrata pijačnog platoa.

Postavljeno je 144 komada novih tezgi, 40 novih modernih bokseva u zanatskom delu pijace, potpuno je obnovljen i deo pijace za prodaju proizvoda životinjskog porekla, a pijaca je dobila nove prilazne kapije na svim ulazima.

Zajedničkom saradnjom JKP "Beogradske pijace" i članova Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak", uvaženi su svi predlozi zakupaca u cilju unapređenja pijačne delatnosti.

Natkriveni su svi prolazi između tezgi, što ukupno obuhvata 852 kvadrata i omogućava nesmetanu kupovinu i prodaju u svim vremenskim uslovima.

Obilasku su prisustvovali i v.d. direktora JKP "Beogradske pijace" Bojan Bajagić, predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i predsednik Udruženja pijačnih prodavaca "Opstanak" Srđan Praštalo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike