Gradonačelnik Šapić najavio: Evo kada će u beogradskim vrtićima početi besplatni časovi engleskog jezika za predškolce!

27.10.2023

12:29

0

Do sada, engleski jezik je predstavljao aktivnost koju su roditelji uglavnom plaćali

Gradonačelnik Šapić najavio: Evo kada će u beogradskim vrtićima početi besplatni časovi engleskog jezika za predškolce!
Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da je upravo završen proces javne nabavke za besplatni engleski jezik za sve predškolce. 

- O tome sam govorio u septembru. Očekivao sam da će procedura ranije biti gotova, ali mi na to, nažalost, ne možemo da utičemo. Zato možemo da utičemo da se u sledećih nekoliko dana potpiše ugovor i krene u realizaciju što pre. Važno je da kažemo svim roditeljima dece koja idu u predškolsku ustanovu, bilo u državnu ili privatnu, da će već od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, za desetak dana, a svakako u prvoj polovini novembra - izjavio je gradonačelnik.

Beoinfo
 

On je naglasio da će na ovaj način svi beogradski predškolci početi da pohađaju besplatne časove engleskog jezika već u prvoj polovini novembra.

Do sada, engleski jezik je predstavljao aktivnost koju su roditelji uglavnom plaćali. 

- Sada časove engleskog roditelji predškolaca neće morati da ukalkulišu u svoj mesečni trošak i to je još jedna od socijalnih mera koje smo donosili u poslednjih godinu i po dana. Nadam se da će i ovo u nekoj meri da olakša kućni budžet svim porodicama koje imaju decu tog uzrasta - rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao i da će na kraju svake predškolske godine deca dobijati potvrdu o nivou znanja engleskog jezika.

- Novo je i to da će na kraju predškolske godine svako dete dobiti i sertifikat o određenom nivou znanja engleskog jezika koji će da biti neka vrsta potvrde onoga što su radili u prethodnih godinu dana - izjavio je Šapić. 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike