Večeras počinje akcija protiv komaraca: Zaprašivanje u ovim beogradskim opštinama

19.08.2023

14:17

0

Autor: 24sedam

AKcija protiv komaraca

Večeras počinje akcija protiv komaraca: Zaprašivanje u ovim beogradskim opštinama
Zaprašivanje komaraca - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" i sutra nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštilo je JKP "Gradska čistoća".

Kako su naveli, sutra od 20 časova do ponoći, odrasle forme komaraca suzbijaće se uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama: Rucka, Pećani, Ostružnička šuma, Velika Moštanica, Rušanj, Pinosava, Avala, Beli Potok i Zuce, uz napomenu da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Servis za prijave

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa i subotom od 8 do 14 časova.

Preparate koje koriste ekipe JKP-a "Gradska čistoća" za tretman suzbijanja komaraca registrovalo je Ministarstvo za zaštitu životne sredine. Takođe, preparati su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, tako da građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike