Psovke, pesnice, a ponekad i motke i kamenje: Napadi na radnike "Gradske čistoće" sve češći i to zbog jednog razloga!

29.08.2022

08:09

0

Na udaru su ekipe koje sprovode tretman suzbijanja komaraca

Psovke, pesnice, a ponekad i motke i kamenje: Napadi na radnike "Gradske čistoće" sve češći i to zbog jednog razloga!
zaprasivanje pretnje pesnica kamen copy - Copyright Profimedia/Pixabay

Fizički i verbalni napadi na radnike JKP "Gradska čistoća" u Beogradu su u poslednje vreme sve učestaliji, a sve zbog zaprašivanja komaraca.

Naime, poslednji u nizu napada dogodio se u subotu oko 20.30 časa u Savničkoj ulici, kada je više muškaraca prvo verbalno napalo radnike, a potom je jedan od napadača udarcima u staklo i haubu oštetio vozilo "Gradske čistoće".

Ekipa koja je sprovodila tretman suzbijanja komaraca je uspela da se skloni sa lica mesta, nakon čega je obaveštena policija koja je načinila zapisnik.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Iz "Gradske čistoće" ističu da ovog puta niko od zaposlenih nije fizički povređen, ali skreću pažnju na to da napadi na njihove zaposlene nisu retkost, već da su oni najčesće meta fizičkih i verbalnih napada nezadovoljnih pojedinaca.

Napominju i da je preparat koji ekipe koriste protiv komaraca registovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, zbog čega poručuju da građani nemaju razloga za strah.

Takođe, iz JKP "Gradska čistoća" apeluju na sugrađane da imaju u vidu trud i posvećenosti njihovih zaposlenih, kao i značaj posla koji obavljaju, te ekipama omoguće nesmetan rad.

Kako je nedavno istakao direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić, razlog za strah zbog suzbijanja komaraca je neopravdan, te je takvo nasilje nedopustivo.

- Ekipe JKP "Gradska čistoća" ne mogu da obavljaju svoj posao ukoliko ih svakodnevno presreću nepoznata lica, upućuju im uvrede, pretnje, udaraju i zaustavljaju vozila. Svaki napad ćemo prijaviti nadležnima i protiv napadača podneti krivične prijave jer moramo da zaštitimo ljude koji rade posao u korist svih Beograđana. Ogorčen sam zbog učestalih napada, kamenovanja vozila i nepoštovanja tih ljudi koji vredno rade. Ukoliko ne želimo da nam komarci u narednom periodu prave veće probleme, moramo dopustiti ekipama da nesmetano rade - poručio je Popadić.

Profimedia/Pixabay
 

Raniji incidenti

Sličan incident dogodio se sredinom juna ove godine, kada je tokom sprovođenja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca napadnuta ekipa Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća", u Luštičkoj ulici na Zvezdari.

Napadač je tada sa terase tvrdim predmetom pogodio vozilo ekipe "Čistoće" i oštetio krov, a niko od zaposlenih nije povređen.

U avgustu 2021. godine na Voždovcu, u ulici Medakovićeva 22, nepoznati napadač zaustavio je službeno vozilo “Čistoće” koje je sprovodilo akciju suzbijanja komaraca i udarajući tupim predmetom oštetio vozilo i tablet uređaj.

Beoinfo
 

Drugi napad se dogodio u ulici Jove Ilića, na istoj opštini, gde je takođe nepoznato lice čvrstim predmetom udaralo u vozilo pokušavajući da spreči ekipu u obavljanju posla.

Takođe, u junu 2021. godine, u Sremčici je jedna sugrađanka nasrnula na vozilo "Čistoće" i udarajući ga motkom ometala ekipu kako ne bi mogla da sprovede akciju suzbijanja, zbog čega je intervenisala i policija.

Drugu ekipu koja je sprovodila tretman u Železniku napao je sugrađanin koji je zaustavio vozilo, otvorio vrata i pretio zaposlenima "Čistoće".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike