"Ćistoća" i sutra nastavlja sa suzbijanjem komaraca: Evo na kojim opštinama će "operisati" i kada

24.07.2023

13:23

0

Autor: Lj. S.

Iz "Čistoće" napominju da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili

"Ćistoća" i sutra nastavlja sa suzbijanjem komaraca: Evo na kojim opštinama će "operisati" i kada
Zaprašivanje komaraca - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastaviće sutra akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

Oni će sutra u periodu od 18 časova pa do ponoći obavljati tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca na više lokacija, navodi se u saopštenju.

U pitanju su Ada Međica, Ada Ciganlija i Makiš, nasip od Dunavca ka Jabučkom Ritu, Opovački Dunavac, Dunavac, Preliv, Besni Fok, Vrbovski, Kovilovo, Jabučki i Glogonjski Rit, nasip od Dunavca ka Vrbovskom, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenka, Jojkićev Dunavac, Lotosova i Stara Borča.

Profimedia/Pixabay
 

Takođe, suzbijanje bi trebalo da se obavi i na sledećim lokacijama - nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, Mali Raj, Azilantski centar, Kotež 1, 2 i 3, Borča 1 i 2, Borča Pretok, Mali Zbeg, Padinska skela, Industrijska zona, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Višnjica, Višnjička banja 1 i 2, Ovča, Put za Ovču 1 i 2, Partizanski blok.

Iz "Čistoće" napominju da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

JKP podseća da je preparate koje koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovalo Ministarstvo za zaštitu životne sredine i da su upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda i da građani nemaju razloga za strah.

Građani ukoliko primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu mogu obavestiti servisni centar na broj telefona 11-0-11 radnim danima od sedam do 22 časa, i subotom od osam do 14 časova.

JKP apeluje i na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike