Očekuje se veliki odziv srednjoškolaca za kartu za javni prevoz: Kako bi ostvarili pravo na besplatanu kartu potrebno je da urade dve stvari

12.06.2023

09:28

0

Kada se radi o besplatnim, sezonskim kartama za bazene procedura je, takođe, vrlo jednostavna

Očekuje se veliki odziv srednjoškolaca za kartu za javni prevoz: Kako bi ostvarili pravo na besplatanu kartu potrebno je da urade dve stvari
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Ove nedelje na šalterima Uslužnog centra GO Stari grad očekuje se veliki odziv srednjoškolaca za izradu personalizovane besplatne karate za javni prevoz, koja važi do kraja školovanja, izjavila je danas Dragica Rajković iz Uslužnog centra GO Stari grad.

- Svi učenici beogradskih srednjih škola, sa prebivalištem u Beogradu, mogu preuzeti svoju personalizovanu, besplatnu kartu za prevoz koja važi do kraja školovanja, na šalteru grada Beograda u bilo kojoj zgradi opštine, bez obzira na adresu prebivališta - rekla je Dragica Rajković.

Prema njenim rečima od dokumenata je potrebno da prilože đačku i zdravstvenu knjižicu, odnosno ličnu kartu, ukoliko su punoletni, na licu mesta će se slikati i dobiti odmah svoju karticu.

- Kartice su počele da se izdaju 8. juna, tako da od ove nedelje očekujemo veliki odziv srednjoškolaca - rekla je Rajković.

Ona je za istakla da je, od kada je počela izrada personalizovanih, besplatnih kartica za prevoz, za starije od 65 godina i besplatnih karata za otvorene beogradske bazene izrađeno preko 5.000 karata.

- Svi građani, koji su napunili 65 godina, u okviru uslužnog centra GO Stari grad, na izbrendiranom šalteru grada Beograda, mogu dobiti besplatnu, personalizovanu kartu. Od dokumenata je potrebna samo lična karta na uvid, kolege ih slikaju i odmah izrađuju kartu - rekla je Rajković.

Kada se radi o besplatnim, sezonskim kartama za bazene procedura je, takođe, vrlo jednostavna.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

- Na istom, izbrendiranom šalteru, svi građani mogu dobiti besplatnu kartu za više otvorenih bazena na teritoriji Beograda. Od dokumenata je potrebna lična karta za punoletne, odnosno zdravstvena knjižica za decu, koju može isključivo roditelj da priloži i preuzme karu za dete. Napominjemo da isključivo roditelji mogu da preuzmu kartu za maloletnu decu, kao i svaki roditelj za sebe, lično - rekla je Rajković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike