Ko ima pravo na besplatne bazene u Beogradu? Evo šta vam je potrebno od dokumentacije za sezonsku kartu

22.05.2023

20:17

0

Autor: Lj. S.

Šapić je istakao da bilo kakvo bavljenje sportom i rekreacijom zahteva organizaciju, odnosno vreme, ali i novac

Ko ima pravo na besplatne bazene u Beogradu? Evo šta vam je potrebno od dokumentacije za sezonsku kartu
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je odluka Grada da ulaz na otvorene gradske bazene bude besplatan za sve građane veoma važna, naročito u vreme kada su deca i odrasli značajno zapostavili fizičku aktivnost.

Šapić je u Beogradskoj hronici istakao da bilo kakvo bavljenje sportom i rekreacijom zahteva organizaciju, odnosno vreme, ali i novac.

- U mnoge stvari koje sam najavljivao deo javnosti nije verovao. Socijalna politika i briga o ljudima nalaze se u vrhu mojih prioriteta. U budžetu Grada već je izdvojen novac za ovu namenu - rekao je Šapić.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

On je objasnio da će svaki ulazak biti registrovan preko gradske kartice, koja će se “provlačiti” kroz aparat koji će se nalaziti na ulazu na bazene.

- Postigli smo dogovor sa sportsko-rekreativnim centrima koji imaju otvorene bazene. Kada na kraju sezone podvučemo crtu i saznamo broj posetilaca koji je korišćenjem gradske kartice ulazio na bazen, tada ćemo svima njima da isplatimo potrebne iznose. Besplatan ulaz biće na devet gradskih bazena, uključujući i one u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu. Do sada je karticu preuzelo nekoliko hiljada građana - kazao je Šapić.

Sezonske karte za bazene mogu se dobiti u bilo kojoj opštini. Za odrasle je potrebna važeća lična karta sa prebivalištem u Beogradu, a za decu zdravstvena knjižica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike