Beograđani, pažnja, radovi menjaju trase gradskog prevoza: Evo koje će linije saobraćati izmenjenim režimom

08.06.2023

18:39

0

Tramvajske linije 7 i 9 u smeru ka Bloku 45 voziće promenjenim trasama

Beograđani, pažnja, radovi menjaju trase gradskog prevoza: Evo koje će linije saobraćati izmenjenim režimom
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajskog koloseka u zoni raskrsnice Karađorđeve ulice i Zemunskog puta, od 10. juna, od 00.30 časova do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tramvajske linije 7 i 9 u smeru ka Bloku 45 će saobraćati ulicama Nemanjinom, Savskom, petljom „Radnička”, zatim preko Mosta na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe, Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovnim trasama.

Vozila sa linija 78 i 83 i minibus linija A1 i E1 će u smeru ka Novom Beogradu saobraćati Zemunskim putem, pri čemu se uspostavlja privremeno autobusko stajalište za linije 78, 83 i E1 u Ulici zemunski put, u visini tramvajskog stajališta gledano u smeru ka Novom Beogradu, navodi se u saopštenju.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Radovi u Mis Irbijevoj

Takođe, zbog izvođenja radova na toplovodnoj mreži u ulicama Dr Velizara Kosanovića, Mis Irbijevoj i Kovačevoj na Voždovcu doći će do izmena u radu linija javnog prevoza, saopštili su danas iz Sekretarijata za javni prevoz. 

Radovi će se izvoditi po fazama koji podrazumevaju zatvaranje desne kolovozne trake Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Velizara Kosanovića, zbog čega će Mis Irbijeva biti jednosmerna od raskrsnice sa Dr Velizara Kosanovića ka Ulici Vojislava Ilića od 9. do 13. juna. 

Tokom navedenih radova, vozila sa linije 20 će u oba smera saobraćati ulicama: Vojislava Ilića, Ustaničkom i dalje redovnom trasom. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati ulicama Vojislava Ilića, Ustaničkom, Mirka Sandića, Virpazarskom, Pljevaljskom, Dr Velizara Kosanovića do okretnice „Učiteljsko naselje”, dok će u smeru ka Trgu Slavija saobraćati redovnom trasom.

Vozila javnog linijskog prevoza će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta, navodi se u saopštenju. 

M.M./ATAImages
 

Sledeća faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom Dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 14. do 18. juna. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima. 

Tokom ove faze radova privremeno se izmešta stajalište „Dr Velizara Kosanovića” za smer ka Trgu Slavija na oko 30 metara posle redovne pozicije, kod prvog narednog ED stuba.

Poslednja faza radova podrazumeva zauzeće dela desne saobraćajne trake Ulice Mis Irbijeve, u zoni raskrsnice sa Ulicom dr Velizara Kosanovića gledano u smeru ka Ulici Vojislava Ilića, od 19. do 25. juna. Vozila sa linije 21A će u smeru ka Trgu Slavija biti preusmerena u saobraćajnu traku, koja se u redovnom režimu koristi za skretanje ulevo iz smera Učiteljskog naselja, što je regulisano privremenim saobraćajnim znakovima. 

Stajalište „Dr Velizara Kosanovića” se u ovoj fazi vraća na svoju redovnu poziciju, navodi se u saopštenju. 

Trolejbusi menjaju trase

Tokom radova na popravci trolejbuske kontaktne mreže u zoni okretnice „Banjica 2”, od 10. juna, od 1 čas do 12. juna, do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

U tom periodu trolejbuske linije 40 i 41 saobraćaće skraćeno do stare okretnice „Banjica”, dok se privremena autobuska linija 41A uspostavlja na relaciji Banjica – Banjica 2.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike