Sve informacije o kupovini karata za prevoz na jednom mestu! Na autobuskim stajalištima širom Beograda postavljeni panoi (FOTO)

09.06.2023

15:47

0

Autor: Lj. S.

Na panoima su detaljna uputstva o novim cenama karata, kako se one mogu kupiti putem SMS poruke

Sve informacije o kupovini karata za prevoz na jednom mestu! Na autobuskim stajalištima širom Beograda postavljeni panoi (FOTO)
Kupovina karata - Copyright Beoinfo

Za sve Beograđane koji još uvek imaju bilo kakve nedoumice koje se tičunovog sistema javnog prevoza u glavnom gradu, Gradska uprava pripremila je dodatna obaveštenja o njegovom funkcionisanju.

Informacije za sve građane postavljene su na svim panoima koji se nalaze na autobuskim stajalištima širom grada, kao i na LED ekranima u svim vozilima gradskog prevoza.

Na panoima su detaljna uputstva o novim cenama karata, kako se one mogu kupiti putem SMS poruke, kao i adrese prodajnih mesta na kojima mogu da ih kupe oni koji insistiraju na karti u papirnom obliku. Inače, od prvog dana postoji mogućnost kupovine mesečne karte SMS porukom, tako da umesto nepotrebnog čekanja u redovima građani mogu da obezbede sebi kartu za ceo mesec na kraći i jednostavniji način.

Beoinfo
 

Da podsetimo, prema najavi Aleksandra Šapića, gradonačelnika Beograda, krajem meseca biće gotova aplikacija putem koje će moći da se prati gde se nalazi autobus, ali istovremeno će putem aplikacije moći da se plati karta kreditnom karticom.

- Očekujemo da do kraja meseca proradi aplikacija pomoću koje će građani moći da prate vozila koja su im potrebna – sve autobuse, trolejbuse i tramvaje, kao i da kupuju karte. Mi danas nemamo GPS jer nam iz Kentkarta nisu dali šifre za opremu koju je Grad platio. Toliko o njihovoj „brizi” o građanima, koju već nekoliko puta potenciraju u svojim saopštenjima. Dakle, trenutno ljudi ne mogu da prate autobuse jer i takav njihov stari sistem koji smo platili ne možemo da koristimo. Zato radimo novu nabavku. Ugrađujemo novi sistem, a dobra strana svega je što će novi sistem biti daleko kvalitetniji od prethodnog - rekao je gradonačelnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike