Mesečna karta za javni prevoz je 1.000 dinara: Za povlašćene kategorije još jedna novina

18.05.2023

17:15

0

Autor: Lj. S.

Šapić je objasnio da je potrebno da povlašćena lica da bi kupila kartu, odu do jedne od 10 poslovnica za prodaju karata

Mesečna karta za javni prevoz je 1.000 dinara: Za povlašćene kategorije još jedna novina
GSP - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da sve povlašćene kategorije u sistemu javnog gradskog prevoza ostaju u istom statusu u kojem su bile, samo su i one dobile višestruka pojeftinjenja svojih karata za prevoz u odnosu na prethodni period i mesečna karta za sve povlašćene kategorije iznosi 1.000 dinara.

- Sve što sam ranije govorio nije se promenilo, ali vidim da u ova dva dana dolazi do plasiranja lažnih informacija, pa bih zato da ponovim još jednom i da pojasnim, svih 13 povlašćenih kategorija koje su plaćale prevoz po povlašćenoj ceni u starom sistemu ostaju i u novom sistemu naplate karata javnog prevoza u Beogradu "Beograd plus" - precizirao je Šapić.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

On je naveo da je u starom sistemu raspon cene povlašćenih mesečnih karata bio od 1.100 dinara do 2.500 dinara.

- Po novom cenovniku javnog prevoza svih 13 kategorija koje su ostale iste, pod istim uslovima dokazuju da pripadaju određenoj kategoriji i cena za sve kategorije linearno je spuštena na 1.000 dinara. Dakle, mesečna karta za sve povlašćene kategorije iznosi 1.000 dinara - istakao je Šapić.

On je objasnio i da je potrebno da povlašćena lica da bi kupila kartu, odu do jedne od 10 poslovnica za prodaju karata i da sa istim dokumentima kao i ranije dokažu svoj status i zatim kupe mesečnu kartu od 1.000 dinara.

- Pored mesečne karte, novina je da povlašćena lica na isti način u poslovnicama mogu da kupe i godišnju kartu koja za 12 meseci iznosi 11.000 dinara - navodi Šapić u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike