Po prvi put: Održana manifestacija "Novobeogradski park fest" na šetalištu "Lazaro Kardenas"

28.05.2023

19:14

0

Tokom dana organizovana je i književna radionica za decu, sa piscem Jasminkom Petrović i muzičko-ekološka radionica sa Brankom Trljićem

Po prvi put: Održana manifestacija "Novobeogradski park fest" na šetalištu "Lazaro Kardenas"
Šetalište "Lazaro Kardenas" - Copyright JKP "Zelenilo Beograd"

Na Novom Beogradu, u Bloku 45, na šetalištu "Lazaro Kardenas", danas je po prvi put organizovana manifestacija "Novobeogradski park fest".

- Maj je mesec porodice, pa smo želeli da napravimo aktivnost koja će obradovati sve novobeograđane. Ideja je da obratimo pažnju na naše mališane, kroz sportske igre - turnir u fudbalu, takmičenje na poligonu spretnosti ili u igri "između dve vatre". Jedan segment je i edukativni, jer smo u okviru manifestacije organizovali i igru "Nauči se čoveče" namenjenu školskoj deci - rekao je za Tanjug predsednik Gradske opštine Novi Beograd Bojan Bovan.

Tokom dana organizovana je i književna radionica za decu, sa piscem Jasminkom Petrović i muzičko-ekološka radionica sa Brankom Trljićem.

- Kulturno umetničko društvo "Talija", sa kojim imamo dobru saradnju, izvešće svoj program, tokom dana deca će moći da pogledaju i predstavu "Mačak u čizmama", a danas će se publici predstaviti i prvi srpski rok hor. Oni malo stariji, moći će da uživaju u koncertu Nade Pavlović - kazao je Bovan.

On je rekao da će manifestaciju pratiti i dve akcije humanitarnog karaktera.

U okviru akcije "Budi carica ili car, donesi knjigu na dar" posetioci manifestacije mogu da daruju knjige za biblioteku Osnovne škole "Vlada Obradović Kameni" iz Ledina, a pozvani su i da za decu u novobegradskom Svratištu doniraju odeću, obuću, školski pribor, sredstva za higijenu i igračke, precizirao je Bovan.

Opština je pokrovitelj manifestacije Novobeogradski park fest, koju je organizovala "Novobeogradska kulturna mreža", ustanova kulture sa ove opštine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike