Nema više vožnje u polumraku: Najprometniji most u prestonici dobio novi vizuelni efekat - zamenjeno svih 28 stubova javne rasvete

18.05.2023

19:03

0

Nova javna rasveta je postavljena sa potencijalom da zadovolji sve estetske i tehničke kriterijume - rekli su iz JKP "Javno osvetljenje"

Nema više vožnje u polumraku: Najprometniji most u prestonici dobio novi vizuelni efekat - zamenjeno svih 28 stubova javne rasvete
Završena postavka nove javne rasvete na Brankovom mostu - Copyright Beoinfo

Jedan od najprometnijih mostova u glavnom gradu Srbije nakon nekoliko meseci diskontinuiranih radova konačno je dobio kompletno javno osvetljenje kakvo i dolikuje jednoj evropskoj prestonici. 

U pitanju je Brankov most na kome je zamenjeno ukupno 28 stubova javne rasvete, koji su postavljeni na mestima novih čelničnih nosača. 

Kako je saopšteno iz JKP "Javno osvetljenje", nakon nekoliko meseci diskontinuiranih radova, funkcionalno javno osvetljenje na Brankovom mostu je u potpunosti uniformno. 

Beoinfo
 

- Nova javna rasveta je postavljena sa potencijalom da zadovolji sve estetske i tehničke kriterijume, stvarajući nov vizuelni identitet mosta. Privremena instalacija osvetljenja, koja je izvesno vreme bila postavljena, blagovremeno je demontirana - saopštili su iz ovog preduzeća. 

Podsetimo, radovi na zameni stubova i javne rasvete počeli su sredinom novembra 2022. godine, a neimari su radili fazno. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vrednost radova na zameni stubova javne rasvete iznosi oko 2.400.000 dinara.

"Rekonstrukcija nije mogla da sačeka leto"

Pred početak radova, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je istakao da rekonstrukcija mosta nije mogla da sačeka letnji period zbog stanja u kojem se nalazi spojnica dve strane mosta.

24sedam
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić

On je pojasnio da spojnica između dve strane mosta nije rekonstruisana od 1954. godine, te da je pet od 20 stubova sklonjeno pre početka sanacije.

- Rečeno mi je da je veliki rizik da most u takvom stanju dočeka zimu i neko eventualno veliko nevreme. Radovi bi trebalo da budu gotovi krajem meseca, 27. ili 28. novembra - poručio je tada Šapić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike