Ovo je deset lokacija gde su stanovi u Beogradu najjeftiniji: Kvadrat na Paliluli i za 513 evra?!

22.05.2023

19:45

1

Prema akutelnoj ponudi portala Nekretnine.rs koja broji preko 55.000 oglasa, u nastavku su lokacije u Beogradu sa najpovoljnijim cenama kvadrata

Ovo je deset lokacija gde su stanovi u Beogradu najjeftiniji: Kvadrat na Paliluli i za 513 evra?!
Ilustracija - Copyright Profimedia/Pixabay

Sa stabilizacijom tržišta nekretnina, tj. sa prestankom naglog rasta cena nekretnina, ponovo se otvorila mogućnost kupovine jeftinijih kvadrata u Srbiji. Iako je naša prestonica poslednjih godina dominirala po visini cena, analizom akutelne ponude, na periferiji grada sada je moguće naći i stanove po ceni od sam 530 evra po kvadratu.

Kako priča Jelena Davidović, sa portala Nekretnine.rs, svakom kupcu je cilj da u aktuelnoj ponudi na tržištu pronađe nekretninu čiju cenu njegov budžet može da isprati, bilo da se radi o najatraktivnijoj ponudi ili nekretninama koje se nalaze u izvornom stanju.

- Možemo da konstatujemo da se ponuda nekretnina po najnižim cenama na tržistu nalazi na udaljenijim gradskim lokacijama i da ukoliko se nalazi na nekim od boljih lokacija u pitanju je starogradnja koja zahteva kompletno renoviranje, ističe Davidović za "Blic"..

Prema akutelnoj ponudi portala Nekretnine.rs koja broji preko 55.000 oglasa, u nastavku su lokacije u Beogradu sa najpovoljnijim cenama kvadrata stambenog prostora.

Palilula/Padinska skela

Trenutno najniža cena po kvadratu zabeležena je na opštini Palilula, tačnije naselju Padinska skela gde je oglašena prodaja jednosobnog stana od 33 m2 u kući po ceni od 527 evra po kvadratu.

Na obodu ove opštine, tj. u naseljima kao što su Padinska skela, Kovilovo, Vrbovski i sl. cene se kreću od 500 do 550 evra po kvadratu. Tako smo pronašli u naselju Beli Fok, stan u novogradnji od 40 kvadrata po ceni od 517 evra po metru kvadratnom.

Borča, Kotež, Krnjača

Na opštini Palilula, naselja koja se nalaze bliže centru grada logično imaju nešto veće cene. Tako u Kotežu, Borči i Krnjači  cena kvadrata se kreće između 900 i 1.300 evra.

24sedam
 

Karaburma

Kada se pređe most, tj. na Karaburmi prosečna cena se kreće od 1.200 evra u starogradnji do 1.600 evra u novogradnji.

Zvezdara

Jedna od lokacija koja poslednjih mesec dana dolazi u fokus je opština Zvezdara, gde smo pronašli dva stana koja su trenutno oglašena po ceni od 1.000 evra po kvadratu, oba u izvornom stanju, dakle zrela za renoviranje.

Mirijevo

U slučaju novogradnje, mi smo pronašli stanove na Smederevskom putu, od 1.500 evra po kvadratu, Mirijevu po istoj ceni. Nešto skuplji kvadrati u novogradnji su ponuđeni na lokaciji Cvetanova ćuprije (1.600 evra po kvadratu).

24sedam/L.Đ.T.
 

Ipak, najniža oglašena cena u Mirijevu I koju smo pronašli iznosi oko 983 evra po kvadratu za stan površine 30 kvadrata.

Grocka

Neke od najnižih cena zabeležili smo i na teritoriji opštine Grocka, gde se metar kvadratni u naselju Kaluđerica u novogradnji kreće izmedju 1400 i 1500 evra po kvadratu.

Rakovica

Gradska opština Rakovica važi za lokaciju na kojoj su se uvek pronalazili povoljni kvadrati i tako je i sada. Najniža cena na koju smo mi naišli iznosila je oko 1.000 evra po kvadratu, dok su stanovi u novoizgrađenim objektima od 1.200 do 1.500 evra.

Zemun/Altina

I Zemun u svojoj ponudi ima određeni broj nekretnina oglašenih po ceni od oko 1.000 evra, koliko košta jedan stan površine 40 kvadrata u naselju Altina.

Batajnica

Što se tiče Batajnice, najniža cena stana u ovom naselju prošlog meseca je iznosila, 1.391 evro po kvadratu, dok je u susednom naselju, Galenika, najjeftiniji stan oko 1.700 evra po kvadratu.

Ledine

Kako ističu sa portala Nekretnine.rs, potrebno je istaći i Ledine, koje su u poslednjih nekoliko godina doživele pravu ekspanziju u gadnji. Na teritoriji Surčin, zbog sve bolje infrastrukture i sadržaja koji se nalaze na toj lokaciji, gotovo da je nemoguće naći kvadrat jeftiniji od 2.000 evra u novogradnji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike