Povlače se otpravnici sa okretnica, a sa njima odlaze i toaleti: Vozači gradskog prevoza u problemu, gde obaviti osnovne fiziološke potrebe?

21.03.2023

08:20

0

I pre povlačenja otpravnika na trećini okretnica u prestonici nije bilo toaleta, pa su vozači morali da se snalaze

Povlače se otpravnici sa okretnica, a sa njima odlaze i toaleti: Vozači gradskog prevoza u problemu, gde obaviti osnovne fiziološke potrebe?
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Vozači gradskog prevoza u Beogradu već neko vreme imaju veliki problem sa pronalaženjem toaleta, a sada je situacija postala još komplikovanija.

Naime, sa velikog broja okretnica javnog prevoza u Beogradu u prethodnom periodu povučeni su i otpravnici, a sa njihovim povlačenjem zatvoreni su i sanitarni čvorovi u ovim objektima, pa mnogobrojni šoferi više nemaju mogućnost da obavljaju osnovne fiziološke potrebe.

Vozači su tako nedavno ostali bez toaleta na okretnici autobusa 46 u Mirijevu, a krajem prošle godine ista stvar dogodila se i na drugim okretnicama širom prestonice, poput onih kod Cvetkove pijace i Medakovića.

24sedam/Luka Đorđija Talevski
 

U međuvremenu prevoznici su uspeli da izdejstvuju da vozači koji koriste koriste terminus kod Cvetkove pijace dobiju ključ od prostorije u kojoj se nalazi toalet, međutim, to nije slučaj i na ostalim okretnicama.

I pre povlačenja otpravnika na trećini okretnica u prestonici nije bilo toaleta, pa su vozači morali da se snalaze, a spas su uglavnom pronalazili u obližnjim kafanama, kladionicama i prodavnicima, naravno ukoliko zaposleni dozvole.

Kako će sve funkcionisati u budućnosti i šta će Grad Beograd uraditi po ovom pitanju, ostaje da vidimo.

Tanjug/Miloš Milivojević
 

Zbog čega se povlače otpravnici?

Zadaci otpravnika su raznovrsni, a primarna funkcija im je da usled nepoštovanja reda vožnje ili iskakanja iz istog organizuju vozače. Oni bi sugerisali šoferima da ukoliko autobus na okretnicu dođe sa zakašnjenjem, odmah krene nazad, kako putnici ne bi čekali. 

Glavni razlog za povlačenje otpravnika je taj što već dugo postoji dži-pi-es sistem praćenja vozila, te se postavlja pitanje koliko su otpravnici zaista neophodni. 

ATA Imges/Antonio Ahel
 

Nestankom ovog važnog dela slagalice nastaće i niz velikih problema, posebno na dugačkim linijama koje u jednom smeru traju i preko 60 minuta, pa se postavlja pitanje gde će vozači ići u toalet?

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike