Patrijarh Porfirije služi ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save: Sve je spremno za sutrašnju proslavu Uskrsa

15.04.2023

15:16

0

Jutarnju vaskršnju liturgiju služiće vladika remezijanski Stefan, sa početkom u devet sati, objavljeno je na sajtu Hrama

Patrijarh Porfirije služi ponoćnu liturgiju u Hramu Svetog Save: Sve je spremno za sutrašnju proslavu Uskrsa
Patrijarh Porfirije - Copyright TANJUG / RADE PRELIĆ

Patrijarh srpski Porfirije služiće u ponoć vaskršnju liturgiju u Hrama Svetog Save na Vračaru.

Jutarnju vaskršnju liturgiju služiće vladika remezijanski Stefan, sa početkom u devet sati, objavljeno je na sajtu Hrama.

Patrijarh Porfirije je danas, na Veliku subotu, služio arhijerejsku Liturgiju u Sabornoj crkvi Svetog arhangela Mihaila u Beogradu. Sasluživali su episkop jegarski Nektarije, arhimandrit Vasilije (Kostić), protojereji-stavrofori Petar Lukić i Branko Topalović i drugi, protojerej Slaviša Popović, jerej Arsen Milovanović i drugi, navedeno je na sajtu SPC.

Patrijarh srpski Porfije pozvao je u poslanici povodom Vaskrsa sve vernike na radost zbog najvećeg hrišćanskog praznika.

- Radujemo se danas, draga duhovna deco naša, radujemo se i proslavljamo Praznik nad praznicima, Vaskrsenje Gospoda i Spasa našega Isusa Hrista iz mrtvih. Radujemo se i proslavljamo zato što smo, kao nekada žene mironosice, čuli reči anđela: „Ne plašite se!“ Radujemo se i proslavljamo Vaskrsenje Gospoda Hrista jer nam više od osam stoleća Beli anđeo sa freske u Mileševi Svetoga Save pokazuje na prazan grob i govori: „Ustade, nije ovde!“ Radujemo se jer nas uprkos svim prilikama i neprilikama prate krupne i mirne raške oči Belog anđela – najlepše, najvoljenije i najslavnije freske stvorene u našem rodu – govoreći nam da Isus Nazarećanin, na krst Raspeti, ustade iz groba - poručio je između ostalog patrijarh.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike