Sve obaveze su izmirene: Isplaćeno 20 miliona evra za kupovinu kule "Geneks"

05.04.2023

16:07

0

Autor: Lj. S.

Deo Zapadne kapije Beograda prodat je iz trećeg pokušaja

Sve obaveze su izmirene: Isplaćeno 20 miliona evra za kupovinu kule "Geneks"
Kula "Geneks" - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Privredno društvo Eureka bar d.o.o. Beograd uplatilo je preostali iznos kupoprodajne cene poslovnog dela "Geneks kule", čime su obaveze po ugovoru ispunjene, potvrđeno je iz Agencije za licenciranje.

- U skladu sa Vašim zahtevom za informaciju u vezi prodaje nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika kompanije Generaleksport dp u stečaju, ovim putem vas obaveštavamo, da je dana 4.04.2023. godine, uplaćen preostali iznos kupoprodajne cene od strane Кupca privredno društvo Eureka bar d.o.o. Beograd, čime su obaveze po predmetnom ugovoru ispunjene. Sve dalje radnje u ovom stečajnom postupku, kao i do sada, izvršavaće se u skladu sa imperativnim pravnim normama, propisanim Zakonom o stečaju i Pravilnikom o utvrđivanju nacionalnih standarda za upravljanje stečajnom masom – rečeno je za "Euronews Srbija" iz Agencije.

Kupac poslovnog dela "Geneks kule" je preduzeće "Eureka bar" iz Beograda, a objekat je prodata početkom februara za 2,4 milijarde dinara, odnosno oko 20 miliona evra. 

Inače, deo "Geneks kule" prodat je iz trećeg pokušaja, što je veći iznos u odnosu na početnu cenu iz maja prošle godine koja je iznosila oko dve milijarde dinara.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre, vlasnik ovog preduzeća je Aleksandar Kajmaković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike