Otkrivamo ko je novi vlasnik kule "Geneks": Drži niz luksuznih restorana po Beogradu, dao je više od 20 miliona za Zapadnu kapiju

06.02.2023

16:12

0

Autor: Lj. S.

Javnosti je poznat po tome što je 2021. godine bio priveden kako bi dao izjavu o povezanosti sa kriminalnim aktivnostima Veljka Belivuka

Otkrivamo ko je novi vlasnik kule "Geneks": Drži niz luksuznih restorana po Beogradu, dao je više od 20 miliona za Zapadnu kapiju
Aleksandar Kajmaković kupio "Geneks" - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović/Instagram_aleksandar_kk

Poslovne prostorije i deo garažnog prostora u kuli "Geneks" prodati su danas za 2,4 milijarde dinara na javnom nadmetanju preduzeću "Eureka Bar d.o.o", čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković. 

Poslovni deo "Geneks" kule je procenjen na 834 miliona dinara (834.682.073) i za "Zapadnu kapiju Beogada" nadmetalo se sedam kupaca - "NR Development", "Singidunum univerzitet" Zvonko Gobeljić, "Tardycon holding limited", "Samers", "Exeone" i "Eureka Bar".

Novi vlasnik "Geneksa" poznat je po tome što drži niz poznatih, luksuznih restorana po Beogradu kao što su "Boutique", "Temperament", "La Fayette", "Casina", ali i nekoliko kafana u Skadarliji - "Tri šešira", "Dva goluba" i "Zlatni bokal".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar (@aleksandar_kk)

Osim toga što je javnosti poznat po tome da drži luksuzne restorane po srpskoj prestonici, za njega su građani čuli i 2021. godine kada je bio priveden kako bi dao izjavu o povezanosti sa kriminalnim aktivnostima Veljka Belivuka i u vezi krivičnih dela koje su počinili pripadnici njegove kriminalne grupe.

24sedam/Nenad Vujanović
Kula "Geneks"

Podsetimo, prvo javno nadmetanje za Zapadnu kapiju Beograda je bilo 23. maja prošle godine i nije bilo zainteresovanih kupaca, a početna cena je bila oko dve milijarde dinara. Tako je bilo i kada je oglašena drugi put na prodaju 25. jula, sa cenom od 1,46 milijardi dinara.

Privredni sud u Beogradu je u martu 2017. proglasio bankrot u Generaleksportu, koji je u stečaju od 2015. godine. 

Geneks kula početkom 2009. godine je bila prvi put ponuđena na prodaju, kada je početna cena bila 20,8 miliona evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike