Sneg zavejao prestonicu - na čišćenju ulica angažovana 53 vozila: "Trudimo se, svuda se radi, uskoro stiže i pojačanje"

04.04.2023

10:34

0

Širom Beograda angažovano je 625 radnika "Gradske čistoće", od kojih 375 komunalnih radnika radi na uklanjanju snega sa trotoara širih od pet metara, prilaza pešačkim prelazima i javnih stepeništa

Sneg zavejao prestonicu - na čišćenju ulica angažovana 53 vozila: "Trudimo se, svuda se radi, uskoro stiže i pojačanje"
Ilustracija - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Rukovodilac Zimske službe "Beograd puta" Željko Marović rekao je jutros da su u glavnom gradu problemi sa snegom najčešći na saobraćajnicama na većoj visini, te uzbrdicama i nizbrdicama.

On je rekao da su na terenu 53 kamiona zimske službe, a da će im se uskoro priključiti još 15, koji će realativno brzo biti na terenu.

- Trudimo se. Svuda se radi - rekao je on.

Dodaje da se rade sve ulice prvog prioriteta čišćenja, što su saobraćajnice sa linijama gradskog prevoza. Navodi da su češći problemi sa nekim vrstama zglobnih autobusa.

Objašnjava i da je na teritoriji grada Beograda oko 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta. Dodaje da problemi postoje jer sneg pada jačim intenzitetom, radni je dan, pa je i povećan broj vozila na ulicama.

"Gradska čistoća" radi pojačanim tempom zbog snega

JKP "Gradska čistoća" usled snežnih padavina radi pojačanim tempom. Pored odnošenja otpada koje je u pojedinim delovima grada otežano, ekipe preduzeća angažovane su i na uklanjanju snega, saopšteno je iz ovog preduzeća. 

Širom Beograda angažovano je 625 radnika "Gradske čistoće", od kojih 375 komunalnih radnika radi na uklanjanju snega sa trotoara širih od pet metara, prilaza pešačkim prelazima i javnih stepeništa.

Pored njih, na prestoničkim ulicama su 152 transportna vozila sa mehanizacijom za čišćenje snega.

Iz Javnog komunalnog preduzeća "Gradska čistoća" apeluju na sugrađane da imaju strpljenja, jer je usled snežnih i obilnih padavina otežano kretanje kamiona, a ekipe će raditi u tri smene i stići će do svih lokacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike