"Crna tačka" za beogradske vozače: Zašto je Pupinov most i dalje u mrklom mraku? (VIDEO)

20.03.2023

19:30

0

Ulične svetiljke prestaju da bacaju svetlo na kolovoz već posle nekoliko stotina metara kada se pređe Dunav

"Crna tačka" za beogradske vozače: Zašto je Pupinov most i dalje u mrklom mraku? (VIDEO)
Pupinov most - Copyright Profimedia

Deo Pupinovog mosta i kilometri saobraćajnice koja vodi do Pančevačkog puta, mesecima unazad su u mrklom mraku, što predstavlja veliku opasnost po bezbednost vozača, a tačan datum kada će opet biti osvetljeni nije poznat.

Iako su reporteri 24sedam pre skoro dva meseca pisali o ovom problemu, nadležni još uvek ništa nisu preduzeli po tom pitanju, a da stvar bude još gora - odnedavno su obijene nove trafostanice, te vozači "ulaze" u mrak znatno ranije nego što je to bilo doskoro. 

Ulične svetiljke prestaju da bacaju svetlo na kolovoz već posle nekoliko stotina metara kada se pređe Dunav, te su vozači primorani da u mrklom mraku voze sve do isključenja za Borču. 

"Novi" mrak nastaje za one građane koji svoj put nastavljaju obilaznicom ka Ovči i Pančevačkom putu.

Da javno osvetljenje na Pupinovom mostu predstavlja ogromna problem, svedoče i Borčani, ali i ostali sugrađani koji gotovo svakodnevno koriste ovaj most. 

- Situacija je sada još gora, jer znatno više svetiljki ne radi. Kada se uveče vraćam sa posla ne vidi se ni prst pred okom, farovi ne mogu toliko dobro da osvetle kolovoz. Meni je znatno lakše jer svaki dan prelazim preko Pupinovog mosta, pa dobro poznajem putanju mosta, ali ima i onih koji retko koriste ovu saobraćajnicu, te su u strahu da ne udare u bankinu ili da ne izlete sa puta - priča za 24sedam Borčanka S. T. 

Ona kaže da je prošle nedelje, kada se kući vraćala sa posla, na delu Pupinovog gde je kompletni mrak videla saobraćajnu nezgodu. 

- Kada sam se približavala videla sam samo farove kako sijaju, vozači nisu imali prsluke niti je bio trougao postavljen, tako da ih je bilo gotovo nemoguće videti. Upravo zbog ovakvih situacija, ovaj most predstavlja veliku opasnost za sve učesnice u saobraćaju - istakla je ona. 

Profimedia
 

Naša sagovornica se pita da li je potrebno da se dogodi neka veća nesreća, sa ne daj Bože smrtnih ishodom, kako bi nadležni konačno rešili ovaj problem u glavnom gradu!

Podsetimo, iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za 24sedam nedavno su istakli da je na jednom potezu Pupinovog mosta došlo do obijanja 10 trafostanica iz kojih se napaja javna rasveta. 

- Neke od obijenih trafostanica su opljačkane i prekinuto je napajanje javne rasvete na delu saobraćajnice Severna tangenta. Ona je dugačka 21 kilometar i duž nje je izgrađeno 11 trafostanica za potrebe javne rasvete i rada semafora - objasnili su tada iz direkcije.

Takođe, oni su naveli da su ta lica osposobljena da obave ovoliki broj krađa bez povreda i da ukradene delove prodaju ili ugrade na nelegalnom tržištu, a da ne budu otkriveni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike