Do povređenog kroz gepek! Doktorka Katarina - srpska heroina koja je spasila vozača iz smrskanog automobila

12.01.2022

12:05

0

Autor: 24sedam

Bio je svestan, što nam je bio veliki podstrek da ga što pre izvučemo i da ga odvezemo do Urgentnog centra - priča doktorka

Do povređenog kroz gepek! Doktorka Katarina - srpska heroina koja je spasila vozača iz smrskanog automobila
rakgpdakgađž - Copyright printscreen/instagram/192_rs

Katarina Kostić (27), doktorka u Hitnoj pomoći, heroina je teške saobraćajne nesreće koja se dogodila pre dva dana na Pupinovom mostu, u smeru ka Zemunu, a u kojoj je bilo nekoliko povređenih građana. 

Video-snimak na kome se vidi kako pruža pomoć povređenima kroz gepek smrskanog automobila, dok jedan policajac pokušava da otvori vrata kako bi došao do vozača, kruži društvenim mrežama. 

Njena hrabrost i požrtvovanost oduševili su sve građane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

- Jedva smo izvukli čoveka iz smrskanog automobila. Pre toga smo proverili kakve su njegove vitalne funkcije. Bio je svestan, što nam je bio veliki podstrek da ga što pre izvučemo i da ga odvezemo do Urgentnog centra - priča doktorka.

Pre nego što su policajci i njene kolege izvukli povređenog čoveka iz automobila, dr Kostić, ušavši u gepek smrskanog vozila, pokušala je da mu pomogne.

- Naš posao je da što pre reagujemo. U tom trenutku razmišljala sam samo o čoveku u automobilu kojem treba da pomognem. U toj situaciji ne mislimo na sebe, niti da li nešto može da nam se dogodi - navodi ona.

Nakon što su smestili povređenog u Urgentni centar, Katarina je otišla kući.

- Iako je bila teška noć, ceo dan nisam mogla da zaspim. Razmišljala sam o svemu što se tog jutra dogodilo. Za ovih osam meseci, koliko radim u Urgentnom, nisam nešto slično doživela. Polako postajem svesna šta je moglo da se desi, ali sam sigurna da ni sada ne bih drugačije odreagovala - objašnjava doktorka.

Dr Kostić zaključuje da u Hitnoj pomoći prolazati sebe, kao i da voli da pomaže ljudima i spasava živote.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike